2011/11/04

Sūrio pyragas be sūrio

 Labai mėgstu tokius desertus, kuomet nedaug darbo, bet efektingas ir skanutėlis rezultatas. Viename bloge radau intriguojantį receptą ir būtinai turėjau pabandyti:) Rezultatas puikus!  Tik 5 ingredientai, 15 min. darbo ir ant stalo puikiausias desertas:

Grietinėlės pyragas


sunaudojau:
340g sausainių Gaidelis (2 pakeliai minus 2 sausainiai)
170 g sviesto
420g grietinėlės
400g kondensuoto saldinto pieno
100 ml citrinos sulčių (1,5 citrinos)

  1. Orkaitę įkaitina iki 180°C. 
  2. Sausainius sutrupinau virtuviniu kombainu iki visiškų trupinių. Sviestą ištirpinau ir sumaišiau su sausainių trupiniais. Gautą masę paskleidžiau 24 cm silikoninėje TW formoje, suspaudžiau ir suformavau kraštelius.
  3. Grietinėlę mikseriu išplakiau iki standumo, iš lėto, atsargiai rankomis įmaišiau kondensuotą pieną ir citrinų sultis. Gavosi toks grietinės tirštumo labai skanus reikalas. Jau ir tokį galima valgyti:) Gautą masę supyliau ant trupininio pagrindo.
  4. Kepiau 10 minučių. Grietinėlės masė truputį sutirštėjo, bet liko tokia judanti. Maždaug pusantros valandos vėsinau pyragą kambario temperatūroje, paskui paslėpiau visai nakčiai šaldytuve. Svarbu pyragą palaikyti šaldytuve bent 12 valandų - siūlau patikėti manim ir pakentėti:) Tarpinis rezultatas tikrai nebus toks skanus.
Kepant citrinų sultys sutraukia grietinėlę ir konsistencija pasidaro panaši į sūrio pyrago - cheesecake. Dauguma ragavusių žmonių spėliojo, kad sudėtyje yra varškės arba kokio nors sūrio:) Tikrai skanu - pamėginkite:)

4 komentarai:

  1. Receptas UŽSKAITYTAS :)
    šiandien labai skaniai buvo suvalgytas viso kabineto ir dar poros pro šalį netyčia bėgusių kolegų. 10 balų!

    AtsakytiPanaikinti
  2. Smagu, kad patiko:) Mėgstu tokius receptus kur minimaliom pastangom ir sąnaudom galima pasiekti puikų rezultatą:)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Anonimiškas11/12/2012

    Labai skanus pyragas, tik as dariau su sokoladinais Selga sausainiais, tai atrode labai graziai. Prazioj maniau, kad su varske pyragas butu skanesnis, bet kuo daugiau valgiau, tuo labiau jis man patiko ir su tokiu kremu gal net sventiskesnis yra :) Rekomenduoju visiems pabandyti!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Gera idėja dėl šokoladinių sausainių - manau jie ne tik vaizdą, bet ir skonį gerą duos:) O sausaininiam pagrindui renkuosi "Gaidelį", nes jie mažiau riebūs negu "Selga" ir man asmeniškai skanesni. Šeima tai nejaučia jokio skirtumo tarp pyragų su "Gaideliu" ar "Selga":)

      Panaikinti