2011/11/29

Jautienos antrekotas su orkaitėje keptomis daržovėmis

Kaip jau ne kartą gyriausi, laikausi gydytjos paskirtos griežtos dietos. Na, kartais nuklįstu į kairę, ypač jei savaitgalį vakarieniaujam su draugais:) Bet visai įmanoma sugalvoti skanių dietinių patiekalų, netgi jei mūsų klimatas žiemą nelepina daržovių gausa. O kai vaikai darželyje, tai galiu pasigaminti ką nors nesupjaustyto mažais gabaliukais ir sunkiau kramtomo:) Taigi mano pietūs:

mano vienos pietums prireikė:
1 jautienos antrekoto
provanso žolelių mišinio
druskos, pipirų
balzamiko padažo
1 labai nedidelės cukinijos
1 paprikos
5 pievagrybių
sojos padažo
  1. Orkaitę įkaitinau iki 200°C.
  2. Mėsą nuploviau, abi puses pabarsčiau druska ir pipirais; įtryniau balzamiko padažu, pabarsčiau geru žiupsniu provanso žolelių. Įdėjau į kepimo indą (bet  dar ne į orkaitę) :) 
  3. Daržoves supjausčiau stambiais gabalais, užpyliau keliais šaukštais sojos padažo ir gerai išmaišiau, kad kiekvienas gabaliukas pasidengtų padažu. Sudėjau daržoves į kitą kepimo indą su dangčiu.
  4. Sudėjau abu indus į orkaitę (daržoves uždengtas, o jautieną ne) ir kepiau apie 30 min.
Viskas paruošiama supergreitai  - ilgiausiai užtrunka pats kepimas, bet tai tuo metu galima ką nors nuveikti, pvz., paskaityti:) Antrekotas buvo nestoras, bet reikia tikrint kepant, kad neperkeptų ir neišdžiūtų. Daržovės tiesiog puikios, traškios, soja suteikia sūrumo ir labai malonų prieskonį. Greitas maistas, bet sveikas ir, svarbiausia, skanus:)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą