2011/11/06

Lašiša medaus-garstyčių padaže


Tai va, nusipirkom 5 kg labai šviežią lašišą. Turiu pasakyti, kad 5 kg lašiša yra tikrai labai didelė – kai pakėliau ją už galvos, tai ji buvo ilgesnė nei mano mažasis Kiauniukas:) Visą rytą kariavau su ja (paskui ploviau visą virtuvę, nes žvynai mėtėsi VISUR), bet galiausiai nuskutau visus žvynus, supjausčiau gabalais ir netgi išpjoviau file be kaulų ir odos! Va kokia aš šaunuolė:) Tai per ateinančias dienas sulauksite krūvos receptų lašišai. Sezoną atidaro puikus prancūziškas žuvies medaus-garstyčių padaže receptas, nusižiūrėtas nuo Sonatinos:

Mūsų šeimos pietums (2 suaugę + 2 ėdrūs mažyliai) prireikė:
3 didelių gabalų lašišos
4 v. š. aliejaus
1 laimo sulčių
2 v. š. garstyčių
1,5 v. š. medaus
3 skiltelių česnako
druskos, pipirų
  1. Sumaišiau  aliejų, citrinos sultis, garstyčias, medų ir išspaustą česnaką, įbėriau druskos ir pipirų. Žuvį sudėjau į dubenėlį ir supyliau padažą. Truputį pavarčiau gabalus, kad pasidengtų padažu iš visų pusių, uždengiau ir palikau maždaug 3 valandoms. Nedėjau į šaldytuvą, nes norėjau, kad žuvis kuo daugiau prisigertų padažo. Tikriausia pakaktų pamarinuoti ir valandą, o jei norite pasiruošti labiau iš anksto, tai žuvį su padažu padėkite į šaldytuvą.
  2. Orkaitę įkaitinau iki 190°C.
  3. Žuvį sudėjau ant silikoninio padėkliuko (kad nereiktų vargti šveičiant skardą; galima naudoti ir kepimo popierių arba foliją), aptepiau marinatu ir kepiau 15 min.
Žuvis labai skani – jau ne pirmąkart taip ją kepu. Saldžiarūgštis padažo skonis pikantiškas ir ne per daug įkyrus. Mažieji Kiauniukai sutaršė po pusę didelio gabalo su ryžių krūvele – puikiausias patiekalo įvertinimas:) Labai geras receptas, ta pati lašiša, bet visiškai naujas skonis. Beje, naudojau garstyčias su grūdeliais, bet galima naudoti ir paprastas, skonis bus dar švelnesnis.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą