30 mažų keksiukų (35 mm diametro) reikia:
225 g minkšto sviesto
225 g cukraus pudros
225 g miltų
1 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
4 kiaušinių
1 šaukšto meduolių prieskonių
100 g kapotų graikiškų riešutų
150 g smulkiai tarkuotų morkų
2 šaukštų razinų
- Orkaitę įkaitinau iki 175 laipsnių.
- Sviestą išsukau su cukraus pudra. Po vieną įmaišiau kiaušinius.
- Kitame dubenyje sumaišiau miltus, kepimo miltelius ir prieskonius. Palaipsniui įmaišiau juos į tešlą.
- Galiausiai subėriau kapotus riešutus, razinas, tarkuotas morkas ir viską išmaišiau.
- Pripildžiau maždaug 2/3 formelės tešla ir kepiau apie 20 minučių.
Maskarponės kremui reikia:
250 g maskarponės sūrio
200 g cukraus pudros
1 laimo sulčių (arba mažiau - reikia ragauti).
- Sūrį išsukau su cukraus pudra iki vietisos masės, dalimis (vis ragaudama) įmaišiau laimo sultis.
- Koditeriniu švirkštu papuošiau keksiukus.
Tikrai, kodėl visuomet morkų pyragus kepa su aliejumi? Man nepatinka tokie. Su sviestu visai kitas skonis ir tekstūra..
AtsakytiPanaikintiAha, aš irgi visuomet aliejų keičiu sviestu:) Išskyrus tik Julės iš kepyklos Nr.5 morkų pyragą:)))
PanaikintiKeksiukai buvo ypatingai skanūs... VISI!
AtsakytiPanaikintiSmagu, kad patiko:)
Panaikinti