2012/10/18

Morkų keksiukai su maskarponės kremu

Tęsiu pasakojimą apie krikštynas. Kitas labai geras receptas - morkų keksiukai. Kepu mažiausiai trijų rūšių morkų pyragus, o bandžius esu ir daugiau receptų. Šitie keksiukai kepami su sviestu, ne aliejumi - ir man šis variantas patinka labiau. Keksiukai būna šviesesnės spalvos, puresni. O prieskoniai suteikia puikų kvapą ir pikantišką prieskonį, kuris puikiai dera su maskarpone. Puikus receptas (beje, puslapyje rasite daug gerų receptų ir patarimų) ir labai skanūs keksiukai.

30 mažų keksiukų (35 mm diametro) reikia:
225 g minkšto sviesto
225 g cukraus pudros
225 g miltų
1 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
4 kiaušinių
1 šaukšto meduolių prieskonių
100 g kapotų graikiškų riešutų
150 g smulkiai tarkuotų morkų
2 šaukštų razinų
  1. Orkaitę įkaitinau iki 175 laipsnių.
  2. Sviestą išsukau su cukraus pudra. Po vieną įmaišiau kiaušinius.
  3. Kitame dubenyje sumaišiau miltus, kepimo miltelius ir prieskonius. Palaipsniui įmaišiau juos į tešlą.
  4. Galiausiai subėriau kapotus riešutus, razinas, tarkuotas morkas ir viską išmaišiau.
  5. Pripildžiau maždaug 2/3 formelės tešla ir kepiau apie 20 minučių.
Maskarponės kremui reikia:
250 g maskarponės sūrio
200 g cukraus pudros
1 laimo sulčių (arba mažiau - reikia ragauti).
  1. Sūrį išsukau su cukraus pudra iki vietisos masės, dalimis (vis ragaudama) įmaišiau laimo sultis.
  2. Koditeriniu švirkštu papuošiau keksiukus.

4 komentarai:

  1. Tikrai, kodėl visuomet morkų pyragus kepa su aliejumi? Man nepatinka tokie. Su sviestu visai kitas skonis ir tekstūra..

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Aha, aš irgi visuomet aliejų keičiu sviestu:) Išskyrus tik Julės iš kepyklos Nr.5 morkų pyragą:)))

      Panaikinti
  2. Keksiukai buvo ypatingai skanūs... VISI!

    AtsakytiPanaikinti