2011/10/25

Ar gali greitai, labai paprastai ir pigiai paruošiamas desertas būti labai skanus?

Taip! Jei tai pagal mano mamos receptą keptas obuolių pyragas. Skanus ir šiltas, ir šaltas; tinka ir valgyti su ledais, grietinėle arba vienas prie arbatos. Panelės Kiaunytės mėgstamiausias, mažasis Kiauniukas irgi nebrokyja:)
Taigi:
Greitas obuolių pyragas

Dideliam pyragui reikia:
5-6 kuo rūgštesnių obuolių
5 kaiušinių
1 stiklinės cukraus
1 stiklinės miltų
cinamono
  1. Orkaitę įkaitinau iki 180°C. Trynius atskyriau nuo baltymų.
  2. Obuolius nulupau, išėmiau sėklides ir supjausčiau smulkiomis skiltelėmis. Kepimo skardą (jei ji ne silikoninė) reikia iškloti kepimo popieriumi. Aš kepiau silikoninėje TW formoje, tad tiesiog formos dugną išklojau obuolių skiltelėmis (obuolių turi būti tiek, kad per skilteles vos vos matytųsi dugnas).
  3. Baltymus išplakiau iki standumo. Toliau plakdama po truputį subėriau cukrų, po vieną sudėjau trynius ir vis nesustodama plakti po truputį subėriau miltus. Tešlą užpyliau ant miltų ir kepiau apie 30 min. (priklausomai nuo skardos dydžio ir pyrago storio gal ireikti kepti ir ilgiau, tikrinkite dantų krapštuku).
  4. Išėmus pyragą palaukite 5-10 minučių ir išverskite. Jei naudojote kepimo popierių, nulukite jį. Apibarstykite cinamonu. Štai ir viskas!


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą