2011/10/23

Stebuklingas kokosinis flanas!


Kartais būna tokių dienų, ypač vakarų, kai mane apima nenumaldomas noras ką nors iškepti. Tos smarkus, kad galiu dėl vieno trūkstamo produkto (kokoso drožlių) bėgti iki maksimos. Kartais tiesiog norisi ko nors skanaus, tada konstruoju ką nors iš turimų namie atsargų. O kartais koks nors receptas labai užkabina - taip nutiko ir šįkart. Mano mėgstama saldumynų mėgėja sucrissime savo bloge papasakojo apie savo mėgstamą vaikystės desertą. Taigi ir aš pabandžiau:
Kokosinis flanas


Reikalingi produktai:
1 kondensuoto saldaus pieno skardinė (400 g)
toks pat tūris pieno
125g kokoso drožlių
3 kiaušiniai
pusė vanilės ankšties
1-2 šaukštai klevų sirupo (arba paprasto cukraus sirupo)


  1. Kondensuotą pieną supyliau į dubenį. Tuščią skardinę pripyliau pieno ir taip pat supyliau į dubenį. Dar sudėjau kiaušinių trynius, vanilės ankšties sėklytes ir kokoso riešutus, viską gerai sumaišiau.
  2. Orkaitę įkaitinau iki 200° C, užvirinau pilną arbatinuką vandens (jo prireiks vandens vonelei).
  3. Kiaušinio baltymus standžiai išplakiau ir atsargiai įmaišiau į pieno-kokoso mišinį.
  4. Kekso formą, jei ji ne silikoninė, reikia ištepti sviestu. Aš jau seniai nebesiteršiu rankų sviestu tepliodama indus, nes naudoju silikoną:) Ant formos dugno įpiliau truputį sirupo - kad padengtų visą dugną plonu sluoksniu. Mišinį atsargiai supyliau į formą.
  5. Į gilesnę skardą pripyliau verdančio vandens ir įdėjau pripildytą kekso formą (tik nedėkite į šaltą vandenį). Skardą orkaitėje padėjau žemiausioje orkaitės padėtyje ir kepiau 40 min. Maždaug po 15 min, kai flano paviršius parudavo, pridengiau jį aliuminio folijos gabalu.
  6. Ištraukus iš orkaitės flaną visiškai atvėsinau ir nakčiai padėjau į šaldytuvą. Kitą rytą jį išverčiau iš formos ir pjausčiau. 
Neįtikėtinai skanus desertas! Nemėgstu kokoso drožlių, niekada jų nenaudoju desertams, bet paragavusi šito flano pakeičiau nuomonę. Sluoksniai stebuklingai atsiskiria patys (gerai jau gerai, nieko čia stebuklingo - plakti baltymai ir kokoso drožlės lengvesni, tad sukyla į paviršių, bet tai be jokių mano pastangų). Patiko visiems, kuriems teko paragauti, vaikams irgi. Super desertas, nes nebrangiai, be didelių pastangų galima pasirodyti  puikia konditere:) Būtinai pamėginkite!



5 komentarai:

  1. Miela Kiaune, įdomūs, puikūs ir viliojantys receptai, tiesiog atradimas! :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Dėkui, net paraudau:) Smagu, kad mano atrasti receptai įdomūs ir kitiems.

    AtsakytiPanaikinti
  3. dar nuo penktadienio vakaro prisimenu skonį burnoj šio pyrago. Būtinai būtinai kepsiu namie ir vaišinsiu draugus, kaimynus ir šeimyną. Tiesiog super!

    Eglė

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ačiū, Egle:) Ir ačiū už neįtikėtinai puikų vakarėlį!

      Panaikinti
  4. Anonimiškas2/04/2018

    Deja, neišsisluoksniavo visiškai! Kokosus svėriau. Gavosi iškart tiršta tešla, kaip kokio kekso :(

    AtsakytiPanaikinti