2011/10/20

Kopūstai kitaip

Dar kartą siūlau valgyti daugiau daržovių:) Visuomet skaniausios sezoninės daržovės, bet ateina žiema, šviežių daržovių mažėja, tad tenka eksperimentuoti su tomis keliomis likusiomis:) Šiandien mano pagrindinis herojus - kopūstas. Man labai skanu paprasčiausios kopūstų - morkų - svogūnų salotos su majonezu, tik prieš dėdama majonezą kopūstus su druska gerokai pagniaužau, taip daug skaniau:) Tai daug negalvodavau, ką čia su tuo kopūstu nuveikus. Bet vieną dieną mano sekamame bloge Luculian delights pasirodė puikus pasiūlymas:
Kopūstų salotos su paprika, 
baziliku, čili pipiru ir alyvuogėmis

Dideliam dideliam dubeniui salotų sunaudojau:
1 nedidelę kopūsto galvą
3 paprikas (spalvotos atrodytų dar gražiau, bet šįkart turėjau tik žalias ir pusiau geltoną:)
1 čili pipirą su visom sėklom (nes nelabai piktas buvo)
didelį pundą baziliko (vazonėlis iš parduotuvės:)
indelį juodų alyvuogių be kauliukų
alyvuogių aliejaus
1 laimo sultis
druskos
pipirų
p.s. proporcijos labiausiai priklauso nuo šaldytuvo turinio. Praeitą kartą pvz., sudėjau 3 čili pipirus be sėklyčių, bet nebuvo aštru, nes kažkokius nepiktus čiliukus maxima pardavinėja:)
  1. Kopūstą, paprikas ir čili pipirus supjausčiau labai plonai (kombaino pagalba). Alyvuoges supjausčiau skrituliukais, bet pakanka perpjauti jas per pusę. Bazilikus supjausčiau gan stambiai.
  2. Dideliame dubenyje (maniškis 7,5l) viską sumaišiau, įbėriau druskos, pipirų, užpyliau alyvuogių aliejaus ir išspaudžiau laimo sultis. Viską gerai sumaišiau. Voila!
Net ir nelabai aštrus čili suteikia salotoms pikantiškumo. Nevaikiškos salotos, bet tikrai labai skanios. Netikėtos tokios:) Labai tinka patiekti svečiams, nes labai gražiai atrodo, ypač jei šaldytuve rasite raudoną, žalią ir geltoną paprikas.
O kai tik rasiu normalių čili pipirų, paruošiu ponui Kiaunėnui aštresnę salotų versiją:)

2 komentarai: