2012/11/30

Šokoladinis riešutinis pyragas iš kiaušinių baltymų

Kažkada buvau žadėjusi papasakoti, ką galima padaryti iš kiaušinio baltymų. Bandau dabar iki kalėdų ivykdyti savo pažadus:)
Taigi, kai šeimyna mėgaujasi Crème brulée, reikia ką nors veikti su baltymais. Žinutės apačioje rasit visus mano pasiūlymus, o čia plačiau papasakosiu apie šokoladinį pyragą:

22-24cm skersmens pyragui prireikė:
50g miltų
30g maltų lazdyno riešutų
4 kiaušinio baltymų
150g cukraus pudros
150g juodo šokolado
80g sviesto
šaukštelio kepimo miltelių

  1. Orkaitę įkaitinau iki 180 laipsnių.
  2. Virtuviniu kombainu smulkiai sukapojau riešutus, supyliau miltus, kepimo miltelius ir cukrų ir dar kelioms sekundėms įjungiau kombainą, kad viskas susimaišytų.
  3. Šokoladą su sviestu ištirpdžiau vandens garų vonelėje, gerai išmaišiau.
  4. Į virtuvinį kombainą supyliau neplaktus baltymus ir viską maišiau (kapojau) iki vienalytės masės. Galiausiai supyliau šokoladą su sviestu ir viską gerai išmaišiau.
  5. Kepimo formą ištepiau sviestu, supyliau tešlą ir kepiau apie 20min.
Receptą radau čia. Toks paprastas šokoladinis riešutinis pyragas, labai tinkamas popietės arbatėlei, skanus vienas (ypač, jei mėgstate šokoladą) arba su grietinėle, vaniliniu kremu. Pyrago žavumas gaminimo proceso paprastume ir galimybe sunaudoti likusius baltymus:) Labai skani beveik morenginė plutelė. Turiu įspėti, kad pyragas tikrai saldus, todėl siūlau naudoti kuo juodesnį šokoladą - na bet čia skonio reikalas.

O iš kiaušinio baltymų galite pasidaryti tokius dalykus:
Morengus su sviestiniu kremu
Morenginį tortą su apelsinų cukatomis
Sūrio rutuliukus
(Sąrašas bus greit papildytas:)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą