2011/10/10

Ką galima padaryti su kiaušinio baltymais

Pirmiausiai į galvą ateinanti mintis - iškepti morengus. Bet ne visuomet jų norisi:) Tad šįkart nuo skrebučių ir kalafiorų apkepo likusius 4 kaiušinių baltymus panaudojau štai kaip:

SŪRIO RUTULIUKAI
Receptas iš Biscottine blogo


36 graikiško riešuto dydžio rutuliukams pagaminti sunaudojau:
4 kiaušinių baltymus
100g miltų
100g fermentinio sūrio (šįkart turėjau maasdam)
druskos, pipirų
  1. Orkaitę įkaitinau iki 250° C.
  2. Kiaušinio baltymus išplakiau su trupučiu druskos, toliau plakdama sudėjau miltus ir žiupsnelį pipirų, įmaišiau tarkuotą sūrį.
  3. Tešlą išpilsčiau į mažutes silikonines formeles (turiu tokias skrituliukų formeles, bet tiktų ir mažų keksiukų) ir kepiau 12 minučių.
Galima patiekti ir šiltus, ir šaltus. Prie šiltų rutuliukų man norėtųsi kokio nors saldžiarūgščio padažo, ponas Kiaunėnas sakė, kad nereikia:) Puikiai tinka kaip aperityvo užkandžiai prie vyno arba alaus. Kitąkart pabandysiu pridėti kokių nors priedų, pvz., kapoto baziliko, raudonėlio arba čili pipiriuko:) 

O dar su kiaušinio baltymais galite nuveikti štai ką:
Morengai su sviestiniu kremu
Morengins tortas su apelsinų cukatomis
Šokoladinis riešutinis pyragas su kiaušinio baltymais
Avižinių dribsnių blynai
Cukruoti karijų riešutai su kava

7 komentarai:

  1. ponas kiaunenas10/11/2011

    sits tinka prie olaus, reiks prasyti kiaunes, kad pagamintu kokiam alaus tuseliui.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Dovile2/14/2012

    Šiandien išsikepėm ir mes šių sūrinukų - labai skanu!

    AtsakytiPanaikinti
  3. Smagu, kad patiko - turiu dar kelis receptus kiaušinio baltymams tik vis kažkaip tų baltymų pastaruoju metu neatlieka:)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Anonimiškas5/20/2012

    Vyras alpo :D Sakė kojas išbučiuotų

    AtsakytiPanaikinti
  5. O koks suris cia turi but, nes sudetyje parasyta lydytas, o recepto eigoje tarkuotas? tinka lydytas suris skystas ar cia tas suris kur su kmynais tokia desra buna?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Aha, netikslumas truputį įsivėlęs. Čia turiu minty fermentinį sūrį bet kokį - pradedant lietuviškais "Rokiškio", "Dvaro" ir baigiant užsienietiškais ementaliu, griujeru ar net stiltonu. Jį reikia sutarkuoti ir daryti viską kaip parašyta. Kuo intensyvesnio skonio sūris, tuo išraiškingesnio skonio bus rutuliukai.

      Panaikinti