SŪRIO RUTULIUKAI
Receptas iš Biscottine blogo
36 graikiško riešuto dydžio rutuliukams pagaminti sunaudojau:
4 kiaušinių baltymus
100g miltų
100g fermentinio sūrio (šįkart turėjau maasdam)
druskos, pipirų
- Orkaitę įkaitinau iki 250° C.
- Kiaušinio baltymus išplakiau su trupučiu druskos, toliau plakdama sudėjau miltus ir žiupsnelį pipirų, įmaišiau tarkuotą sūrį.
- Tešlą išpilsčiau į mažutes silikonines formeles (turiu tokias skrituliukų formeles, bet tiktų ir mažų keksiukų) ir kepiau 12 minučių.
O dar su kiaušinio baltymais galite nuveikti štai ką:
Morengins tortas su apelsinų cukatomis
Šokoladinis riešutinis pyragas su kiaušinio baltymais
Avižinių dribsnių blynai
Cukruoti karijų riešutai su kava
sits tinka prie olaus, reiks prasyti kiaunes, kad pagamintu kokiam alaus tuseliui.
AtsakytiPanaikintiŠiandien išsikepėm ir mes šių sūrinukų - labai skanu!
AtsakytiPanaikintiSmagu, kad patiko - turiu dar kelis receptus kiaušinio baltymams tik vis kažkaip tų baltymų pastaruoju metu neatlieka:)
AtsakytiPanaikintiVyras alpo :D Sakė kojas išbučiuotų
AtsakytiPanaikintiSmagu, kad patiko:)
PanaikintiO koks suris cia turi but, nes sudetyje parasyta lydytas, o recepto eigoje tarkuotas? tinka lydytas suris skystas ar cia tas suris kur su kmynais tokia desra buna?
AtsakytiPanaikintiAha, netikslumas truputį įsivėlęs. Čia turiu minty fermentinį sūrį bet kokį - pradedant lietuviškais "Rokiškio", "Dvaro" ir baigiant užsienietiškais ementaliu, griujeru ar net stiltonu. Jį reikia sutarkuoti ir daryti viską kaip parašyta. Kuo intensyvesnio skonio sūris, tuo išraiškingesnio skonio bus rutuliukai.
Panaikinti