2013/07/02

Braškinis tiramisu

Mano pati mėgstamiausia uoga yra braškė. Valgau braškes kilogramais ir man jų niekad negana. Gaila, kad jų sezonas toks trumpas! Iš braškių ir su braškėmis gaminu galybę desertų: tortus, pavlovas, ledus.
Savo anytos vardadieniui (ji Janina:) norėjau paruošti ką nors skanaus ir kažkaip labai užsinorėjau tiramisu su braškėmis. Va toks keistas įgeidis, nes šiaip nesu didelė tiramisu fanė, mano Ponas Kiaunėnas jį labai mėgsta. Dar pagalvojau, kad reiktų išbandyti versiją be kiaušinių su grietinėle - dažnai mačiau tokį variantą internete. Bet Ponas Kiaunėnas sakė nerizikuoti tokia proga ir gaminti kaip visuomet, tradicinį tiramisu, pridedant papildomai braškių. Žinoma, nereikėjo klausyti:) Man, o ir Ponui Kiaunėnui skoniai nederėjo, nors tėvai sakė, kad skanu. Gal iš mandagumo:) Na, nebuvo visiškai blogai, bet nieko stebuklingo. Tuomet vieną vakarą, draugo vizito išvakarėse, padariau taip kaip norėjau. Ir buvo tikrai gerai, stebuklingai:)))


Reikia:
500g maskarponės
500ml riebios grietinėlės
70g miltelinio cukraus
3-4 apelsinų
50g juodo šokolado
didelio dubenėlio braškių
36 sausainių LadyFingers

  1. Išspaudžiau apelsinų sultis.
  2. Grietinėlę plakiau, kol pradėjo standėti. Vis plakdama po truputį subėriau milelinį cukrų. Grietinėlę išplakiau ne iki visiško standumo - kol pradėjo formuotis kalneliai. Tuomet įmaišiau kambario temperatūros maskarponę. Kremas gavosi tirštas ir standus, ir labai gražiai baltas (tradiciniame tiramisu jis paglesta dėl kiaušinių).
  3. Sausainius necukruota puse pamirkiau apelsinų sultyse, leisdama jiems permirkti iki pusės. Pamirkytais sausainiais išklojau indo dugną. Ant sausainių sudėjau perpjautų braškių sluoksnį, perpjautą pusę glausdama prie sausainių. Ant braškių sudėjau pusę maskarponės kremo. Ant kremo vėl dėjau sluoksnį pamirkytų sausainėlių, braškių ir likusią kremo dalį. Viršų gausiai apibarsčiau juodu tarkuotu šokoladu. 
  4. Leidau desertui pailsėti šaldytuve per naktį.
Dar turėčiau paminėti, kad mes su Kiauniukais dažnai svečiuojames pas mano mamą - jie persikraustė į namą ir turi didelę pievą vaikams žaisti, smėlio dėžę ir mišką netoliese. Kiauniukų svajonių atostogų vieta:) Kai ruošiau desertą irgi svečiavomės pas mamą. O ji niekaip negalėjo rasti savo mikserio, tad plakiau grietinėlę rankomis. Na čia tikrai ne kažin koks žygdarbis - suplakti pusę litro grietinėlės, bet labai jau aš atpratusi:))))
Birželio mėnesio tema Languotoje prijuostėje sūris ir pieno produktai, tad šis  desertas buvo dedikuotas šiai temai. Tik kad nespėjau laiku aprašyti - gal Valerija pasigailės ir priims vėluojančius:)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą