4 asmenų pietums prireikė:
4 gabalukų lašišos filė (su oda)
4 šaukštų klevų sirupo
3 šaukštų aliejaus (alyvuogių)
3 citrinų
100g Philadelphia sūrio
1 šaukšto garstyčių (grūdėtų)
druskos, pipirų
- Pirmiausia pagaminau padažą: vienos citrinos sultis sumaišiau su sūriu, garstyčiomis ir žiupsneliu druskos. Padėkite šaltai. Siūlau iškart nesupilti visų citrinos sulčių, o pilti jas palaipsniui ir ragauti:)
- 2 citrinas supjausčiau plonais griežinėliais. Kiekviename lašišos gabalėlyje padariau 4-5 gilius įpjovimus ir įkišau citrinos griežinėlius. Žuvies gabalus sudėjau į skardą, išteptą šaukštu aliejaus.
- Nedideliame dubenėlyje sumaišiau 2 šaukštus aliejaus ir klevų sirupą, pagardinau viską druska ir pipirais. Silikoniniu teptuku aptepiau šiuo mišiniu lašišą. Kepiau apie 10 minučių orkaitėje griliaus režime (arba galima kepti 200°C orkaitėje).
- Karštą žuvį valgėme su gerai atšaldytu padažu ir virtomis šparaginėmis pupelėmis.
Mano gurmanai Kiauniukai puikiai įvertino patiekalą ir mano didelei nuostabai labai valgė padažą:)
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą