2012/04/07

Lašiša su klevų sirupu ir citrinomis

Toliau džiaugiuosi žurnalau "Cuisine et Vins de France". Šįkart gaminau labai skanų žuvies patiekalą:

4 asmenų pietums prireikė:
4 gabalukų lašišos filė (su oda)
4 šaukštų klevų sirupo
3 šaukštų aliejaus (alyvuogių)
3 citrinų
100g Philadelphia sūrio
1 šaukšto garstyčių (grūdėtų)
druskos, pipirų
  1. Pirmiausia pagaminau padažą: vienos citrinos sultis sumaišiau su sūriu, garstyčiomis ir žiupsneliu druskos. Padėkite šaltai. Siūlau iškart nesupilti visų citrinos sulčių, o pilti jas palaipsniui ir ragauti:)
  2. 2 citrinas supjausčiau plonais griežinėliais. Kiekviename lašišos gabalėlyje padariau 4-5 gilius įpjovimus ir įkišau citrinos griežinėlius. Žuvies gabalus sudėjau į skardą, išteptą šaukštu aliejaus.
  3. Nedideliame dubenėlyje sumaišiau 2 šaukštus aliejaus ir klevų sirupą, pagardinau viską druska ir pipirais. Silikoniniu teptuku aptepiau šiuo mišiniu lašišą. Kepiau apie 10 minučių orkaitėje griliaus režime (arba galima kepti 200°C orkaitėje). 
  4. Karštą žuvį valgėme su gerai atšaldytu padažu ir virtomis šparaginėmis pupelėmis.
Labai skanu! Žinau, kad rašau tai prie kiekvieno recepto, bet išties čia pasakoju tik apie vykusius bandymus. Žuvis tikrai labai skani. Dar turiu kitą lašišos su klevų sirupu receptą, kada prie progos pagaminsiu, bet ten reikia marinuoti žuvį. O čia viskas greitai - tekšt, pekšt ir viskas! Ir sudedamosios dalys paprastos. Ir padažas labai gardus - nesu didelė padažų specialistė, tad labai džiaugiuosi šituo. Žurnalas pataria tokią žuvį valgyti su virtais brokoliais arba keptais porais ir sako, kad galima klevų sirupą pakeisti citrinų medumi - na nežinau kur tokį gauti, bet tikriausiai galima pakeisti ir kitokiu medumi. Nors aš esu didelė klevų sirupo fanė, tad tikrai jo nekeisiu:) 
Mano gurmanai Kiauniukai puikiai įvertino patiekalą ir mano didelei nuostabai labai valgė padažą:)
Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą