2012/01/13

Labai greiti sausainiai su riešutų sviestu ir pienišku šokoladu

Prieš kokį pusmetį atradau vieną labai įdomų maisto blogą thestonesoup.com, kurį nuolatos paskaitinėju. Moteriškė ne tik rašo blogą, bet ir siūlo maisto ruošimo videokursus. Net neabejoju, kad jie labai įdomus, bet kol kas pakanka jos nemokamų elektroninių knygų bei blogo žinučių. Iš esmės ji bando kuo labiau supaprastinti maisto gaminimo procesą, pvz., apsiribodama 5 ingredientais vienam patiekalui, arba bandydama suspėti pagaminti gan įmantrų patiekalą (kad ir bolonės spagečius) per 15 minučių. Žinoma, tam ji naudoja daug konservuotų arba jau visai paruoštų produktų, pvz., sausainių. Kas visai nėra blogai, ypač jei perki kokybiškus produktus ir nori padaryti įspūdį sugaišdama tik kelias minutes. Išbandžiau jau nemažai jos receptų, Mažojo Kiauniuko gimtadieniui pritaikiau net kelis. Vienas iš jų - sausainiai su riešutų sviestu ir pienišku šokoladu:

Krūvai prabangių sausainių prireikė:
250g digestive tipo sausainių (juos perku Marks&Spencer)
100g pieniško šokolado
6-7 šaukštų riešutų sviesto

  1. Pienišką šokoladą ištirpdžiau karšto vandens vonelėje.
  2. Apvertusi sausainį užtepiau ploną sluoksnį riešutų sviesto ir užpyliau šokolado.
  3. Taip papuošusi visus sausainius palikau stingti šokoladą kambario temperatūroje. Jei labai skubate, galima sudėti sausainius į šaldytuvą, bet tuomet šokoladas praranda blizgėjimą.
Čia netgi paprasčiau nei 2x2, o skanu labai labai. Ir atrodo gražiai, ir vaikams patinka. Susitingęs šokoladas netirpsta labai greit ir nėra tepnus - o tai aktualu su dvimečiais:) Šįkart pirkau pienišką Milkos šokoladą - nes jo skonis čia gan svarbus, tad rinkitės ne pigiausią, bet savo mėgstamą pienišką šokoladą. Originaliame recepte autorė dar pakaitino kiekvieną sausainį karštoje orkaitėje keletą minučių ir šaukštu suformavo tokius negilius dubenėlius, kuriuose riešutų sviestas ir šokoladas geriau laikėsi. Bet aš nusprendžiau nevargti:) Tai, kad šokoladas neidealiai pasiskirstė krašteliuose ir kai kur nuvarvėjo, man visai netrukdė:) Tikrai dar darysiu šituos gerulius sausainius:)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą