2011/12/19

Avižiniai kvadratėliai su persimonais

Susirgo mano Kiauniukai vienas paskui kitą. Iš pradžių mažylis susirgo pūlinga angina - temperatūra 39 laikėsi keturias paras beveik. O paskui Panelė Kiaunytė iš darželio parsinešė virusiuką. Aišku, mažasis virusiuką irgi pasigriebė.  Na tai žaidžiam dabar visi trys per dienas. Na, bet svarbiausia, kad sveikatos jau taisosi, nuotaikos gerėja tai atsiranda viena kita minutė ir prie kompiuterio prisėst. Per tas ligos savaites visko prigaminau, nes maniškiai netgi sirgdami išlaiko gerą apetitą. Tai pabandysiu dar iki švenčių greitai greitai papasakoti keletą receptų, kurie galėtų pagelbėti ir Jūsų stalui - bent jau tuos kelis, kuriuos ruošiu pati.
Bet prieš tai dar vienas neįtikėtinai paprastas ir netikėtai gardus reikalas - avižiniai sausainiukai (plonas pyragas ar plokštainis - net nežinau, kaip tiksliai pavadinti:) su persimonais. Receptą kažkurią dieną perskaičiau kažkuriam portale, berods 5braskes.lt . Ten buvo keli receptai persimonų tema. Tai visi kiti man tokie nelabai valgomi pasirodė, bet būtent šitas suintrigavo - kvadratėliams nereikia kiaušinių, naudojama labai mažai miltų - tad labai tiktų keliems mano pažįstamiems alergiškiems vaikiukams.  Galvojau apie kelis vaikus, bet pirmiausia receptas skiriamas Vėjukui:)

35x26 cm dydžio skardai užpildyti prireikė:

2 prinokusių persimonų
150g sviesto 
75g cukraus
200 g avižinių dribsnių
50g miltų


  1. Orkaitę įkaitinau iki 170°C.
  2. Persimonus nulupau, minkštimą sutryniau šakute.
  3. Minkštą sviestą (galima ir ištirpinti) išsukau sviestą su cukrumi ir sudėjau persimono minkštimą.
  4. Tuomet subėriau persijotus miltus, išsukau ir galiausiai sudėjau avižnius dribsnius. Gavosi tokia truputį tirštesnė už grietinę masė.
  5. Skardą išklojau kepimo popieriumi ir paskleidžiau masę maždaug 1 - 1,5cm storio sluoksniu. Kepiau apie 30min.
  6. Iškepusį plokštainį atvėsinau ir supjausčiau kvadratėliais.

Gavosi toks nelabai saldus  ir ganėtinai nepiktybinis kalorijų ir sveikatos prasme pavakarių užkandėlis. Jei mėgstate saldžiau, siūlau dėti daugiau cukraus, bet mano šeimyna mėgsta ne per saldžius saldumynus. Persimonas jaučiasi, bet ne visi ragavę iškart atpažino skonį:) Žinoma, persimonų sezonas tuoj baigsis, bet tuomet planuoju pabandyti tokius kvadratėlius iškepti su obuoliais (juos smulkiai arba stambiau sutarkavus) arba su kokiu nors kitu vaisiumi ar džemu.
Labai tinkamas reikalas kai norisi truputėlį ko nors skanaus:)


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą