2013/02/24

Greiti pietūs


Kartais nutinka tokie stebuklingai tingūs savaitgalio rytai, kuomet vyresnieji Kiauniukai ganosi pas senelius, Mažiausias miega o aš tingiai siurbčioju vėlyvą Pono Kiaunėno paruoštą kavą su pienu, naršau internete ir dar viena akim žiūriu televizorių. Neįtikėtina prabanga:) Šiandien netyčia užtaikiau ant Jamie Oliverio Patiekalų per 15 minučių. Ir jo garuose ruošta Dim Sum vištiena su garuose virtomis kokosinėmis bandelėmis mums pasirodė labai patrauklūs. Tad Ponas Kiaunėnas gavo sąrašiuką ir greitai subėgiojo į parduotuvę. Maisto ruošimas užtruko apie 40 min. - bet čia su visais daržovių plovimais ir pjaustymais. Tiesa, mūsų parduotuvėje nebuvo pirkti Hoisin padažo, tai į tas 40 minučių įėjo dar ir padažo ruošimas:) Surašau viską tokia tvarka, kokia dariau:

4 asmenų greitiems pietums:

Hoisin padažui (receptas čia):
4 šaukštų sojos padažo
2 šaukštų riešutų sviesto
1 šaukšto medaus
2 šaukštelių ryžių acto
2 šaukštelių sezamo aliejaus
1 šaukštelio aštraus pipirų padažo
žiupsnelis šviežiai maltų juodųjų pipirų
  1. Dubenėlyje viską sumaišiau plakimo šluotele iki vietisos masės. Paragavau ir papildomai įpyliau sezamų aliejaus bei sojos padažo - nežinau tiksliai, koks turėtų būti padažo skonis, bet žongliravau ingredientais tol, kol mano padažas pasidarė skanus:)))

Garuose virtoms kokosinėms bandelėms reikia:
200 ml kokosų pieno
400 ml miltų
šaukštelis kepimo miltelių
žiupsnelis druskos



  1. Visas sudedamasias dalis sudėjau į virtuvinį kombainą ir plakiau kol viskas sušoko į vieną tešlos gumulą.
  2. Tešlą padalinau į 7 dalis, suformavau ruliukus ir sudėjau į dvigubus popierinius didelių keksiukų krepšelius. Tešla labai lipni, tad formuodama bandeles vis šlapinau rankas. Bandeles krepšeliuose sudėjau į garų puodą, pabarsčiau sezamu ir viriau apie 15 minučių. Išvirusias apibarsčiau pjaustytu čili pipiru - splavai ir skoniui:)

Dim Sum vištienai reikia:
400 g vieštienos šlaunelių mėsos
3 šaukštų Hoisin padažo
1 žaliosios citrinos
150 g šviežių grybų (parduotuvėj šįkart radom tik rudų pievagrybių)
nedidelio brokolio
pusės čili pipiro ankšties
druskos
  1. Vištieną supjausčiau centimetro storio juostelėmis, didesnius grybus perpjoviau per pusę.
  2. Dubenyje sumaišiau vištieną, grybus, Hoisin padažą ir druską.
  3. Viską sudėjau į garų puodą, ant viršaus išdėliojau pasmulkintas brokolio šakeles. Viriau apie 15 minučių ir tiesą sakant, per ilgai - brokoliai prarado savo gražią žalią spalvą. Dešimties minučių būtų tikrai pakakę. Beje, jei vištieną ir bandeles virsite viename garų puode, tai vištieną dėkite apačioje, o bandeles - ant viršaus.
Kol vištiena ir bandelės virė garuose, paruošiau agurkų salotas, kurioms prireikė:
1 ilgavaisio agurko
ryšulėlio kalendros
pusės čili pipiro ankšties
1 šaukšto sojos padažo
1 šaukšto ryžių acto
  1. Agurką daržovių skustuku supjausčiau plonomis juostelėmis, kalendrą ir čili pipirą susmulkinau.
  2. Dubenyje sumaišiau agurkus, čili, kalendrą, sojos padažą ir ryžių actą. Agurkas išskyrė labai daug sulčių, dalį jų nupyliau, kad salotos nepaskęstų.
Kol padariau salotas viskas išvirė. Buvo tikrai skanu ir po pietų jautėmės sotūs, bet neapsunkę. Mane labiausiai nustebino bandelės - minkštos, purios, kvepiančios kokosu. Labai tinka prie visokių azijos patiekalų su padažais, būtinai gaminsiu jas dar. Rekomenduoju:)


5 komentarai:

  1. Kaip gaila, bet man man nesigavo bandeles. kaltinu vadinama garu puoda, kuri naudojau pirma karta. faktas tame, kad pas mus greitpuodyje yra tinklelis ir bandziau jame virti uzdengus dangti. gavau kruva kokosiniu virtiniu...instrukcijos kaip naudoti nera...o pati gaminai el. garu puode ar kaip?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ne, viriau parastame garų puode, kur į apatinį įpili vandens, o ant viršaus uždedi kitą puodą su skylėm arba tinklelį. Ir irgi viriau uždengus. Svarbu, kad bandelės neliestų vandens ir ar sudėjot tešlą į popierinius keksiukų krepšelius? Į dvigubus reikia dėti, kad nepermirktų bandelė ir nevirstų virtiniu. ir jei greitpuodyje, tai matyt gerokai trumpiau virti reiktų.

      Panaikinti
    2. Beje, krepšelius siūlau naudoti baltus, nes splavoti šiek tiek dažo:)

      Panaikinti
  2. Hmm antras bandymas oavurto i bandeles-virtinio hibrida ;-) bandysiu kitakart. manau pirmu kartu padauginau vandens. o pro garpuodzio dangti garai iseina? nes greitpuodyje uzstaciau rezima kad vakuumas nesusidarytu...taip, i krepselius dejau...

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Na tikrai nevisiškai sandariai puodas užsidengia, išeina garas normaliai. Ir iškyla jos labai gražiai. Parašykit, jei atrasit kas ne taip pirmais kartais buvo:)

      Panaikinti