Priekoniuotiems šokoladiniams blyneliams (man gavosi 11 blynelių) sunaudojau:
225g miltų
40g kakavos
1 šaukštelį maltos kalendros
2 šaukštelius cinamono
0,25 šaukštelio maltų gvazdikėlių
0,5 šaukštelio druskos
2 šaukštus cukraus
0,5 l pieno
3 kiaušinius
1 šaukštelį vanilės ekstrakto
75g tirpinto atvėsinto sviesto
- Visus ingredientus sudėjau į virtuvinį kombainą ir gerai suplakiau (užtrukau apie 30 sekundžių). Palikau šaldytuve 4 valandoms (šaldykite ne mažiau nei 2 valandas).
- Įkaitinau keptuvę ir ant vidutinės ugnies iškepiau 11 blynelių. Turių gerą, specialiai blynams skirtą keptuvę, tad kepant man nereikėjo jokių papildomų riebalų. Kepant paprastoj keptuvėj prieš pildami tešlą patepkite keptuvę nedideliu kiekiu lydyto sviesto.
Imbieriniams kardamoniniams šokolado putėsiams reikia:
340g juodo šokolado (kuo juodesnio)
160ml pieno
2 cm šviežio imbiero šaknies
2 kardamono ankščių
2 trynių
4 baltymų
3 šaukštų cukraus
1 šaukštelio vanilės ekstrakto
1 šaukšto tamsaus romo
Torto papuošimui
250ml riebios grietinėlės
2 šaukštų cukraus pudros
- Imbierą nulupau ir plonai supjausčiau. Imbierą, kardamoną ir pieną užviriau ir nukėliau nuo ugnies. Palikau 15 minučių, tuomet nukošiau.
- Karšto vandens vonelėje ištirpinau šokoladą, supyliau pieną, romą, vanilę ir gerai išmaišiau.
- Į šokoladą įmaišiau trynius.
- Baltymus plakiau kol pradėjo formuotis minkšti bokšteliai, tuomet palaipsniui subėriau cukrų ir išplakiau baltymus iki standžios, blizgios masės.
- Ketvirtį baltymų įmaišiau į šokoladą. Kai jie gerai išsimaišė, sudėjau visus baltymus ir atsargiai išmaišiau (tik nepermaišykite). Būtų buvę puiku pašaldyti putėsius 30-60 minučių, bet aš tortą dariau jau atėjus pirmiems svečiams, tad iškart perėjau prie paskutinio žingsnio:)
- Pertepiau blynelius šokoladine mase. Ji buvo gan skysta (pritrūko laiko atvėsinti), tad mano blynų bokštas šiek tiek priminė Pizos bokštą. Na bet pavyko tolygiai paskirstyti putėsiu - tiesiog tepiau taip, kad plonas sluoksnis padengtų visą blynelį.
- Išplakiau grietinėlę su cukraus pudra ir sudėjau ją ant viršutinio blynelio. Palikau tortą šaldytuve valandai (užtektų ir 30 min., jei putėsius prieš tai būčiau pašaldžiusi).
Skanaus!
pasakiskai atrodo
AtsakytiPanaikintiAčiū, Laura. Ir skanu pasakiškai:)
Panaikinti