Prekybos centruose žuvies pirkimas prilygsta loterijai. Net atėjus tą dieną, kai veža žuvį, jos žiūri į tave balzganomis akimis. Arba paėmus gabalą, jauti, kad tai dar nespėjusi atitirpti šaldyta žuvis, nors parašyta, kad šviežia... Kartais perku gyvą žuvį - net išmokau ją darinėti ir išpjauti file.
Bet didžiausias stabdis man vistik receptų stoka. Kažkaip nebuvo mano šeimoj tradicijos valgyti daug žuvies. Valgydavom miltuose apvoliotas keptas stintas, jūros lydeką keptą su svogūnais arba troškintą su morkom, dar rūkytas žuvis. Todėl dabar kaskart laužau galvą kaip skaniai ir įdomiai patiekti žuvį.
O kur Jūs perkate ir kaip ruošiate žuvį? kaip dažnai ją valgote?
Nuorodas į savo parašymus palikite, prašau, komentaruose:)
Nuorodas į savo parašymus palikite, prašau, komentaruose:)
Senokai rezgiau mintį apie šią temą ir prieš kokią savaitę radau įdomų menkės receptą, kuris puikiai tinka šiai temai. Menkė su pomidorais ir čiobreliais. labai skanu! Pamiršau, kad reikia nufotografuoti, tai patiekalą į lėkštes suverčiau bet kaip, o paskui ponui Kiaunėnui praktiškai iš burnos ištraukiau pirmą kąsnį ir liepiau nevalgyt, kol nufotografuosiu viską:) Nuotraukos atitinkamos:
4 porcijoms prireikė:
800g menkės (turėjau kelias šaldytas žuvis, atsišildžiau ir išpjoviau filė. Buvo beveik tobulai be kaulų:)
400g konservuotų smulkintų pomidorų savo sultyse
1 didelio svogūno
pundelio šviežių čiobrelių
kelių šaukštų aliejaus
druskos, pipirų
- Svogūną smulkiai supjausčiau ir pakepiau aliejuje didelėje aukštoje keptuvėje kol suminkštėjo.
- Subėriau nuskabytus čiobrelio lapelius ir pomidorus, pasūdžiau ir įdėjau šviežiai maltų pipirų. Patroškinau ant mažos ugnies apie 5 minutes.
- Žuvį padalinau į vienodus gabalus ir apibarsčiau druska bei pipirais. Sudėjau ant padažo, uždengiau ir troškinau nevartydama, nemaišydama ir niekaip kitaip neliesdama apie 10 minučių.
- Patiekiau su bulvių koše.
oi kokia pažįstama situacija, kai pradedi valgyt ir tik op "lemputė užsidega galvoje" NENUFOTOGRAFUOTA. Labai skanus receptas
AtsakytiPanaikintiMan dar problema kyla, kad skaniausius patiekalus ruošiu vakarienei, kai lauke jau tamsu. O mūsų namai fotografavimui dirbtinėje šviesoje visai nepritaikyti:)
Panaikintitai kovo tema "kibkit žuvelės'? Ar dar rašysi tikslindama temą ar taisykles?
AtsakytiPanaikintiTaip taip, tokia tema ir taisyklių daugiau jokių:)
PanaikintiMes su vyru, deja nesame dideli žuvies mėgėjai, tai tikriausiai nesudalyvausiu šioje temoje. Bet gal, po mėnesio, pamačiusi receptų gausa, atrasiu receptą, kuris mane įkvėps keisti situaciją :)
AtsakytiPanaikintiVisai visai nevalgot žuvies? Kodėl, jei ne paslaptis? Tiesiog neskanu? Nes visi dietologai liaupsina žuvį (mintinai neišvardinsiu kuo ji tokia jau naudinga, na bet net vaikams pataria jos valgyti:)
PanaikintiNėra taip, kad visai nevalgom :) Balta žuvis tiesiog neskanu. Todėl dažniausiai valgom lašišą, kartais rūkytas žuvis. Dar silkė patenka į valgomų žuvų kategoriją. Aišku, gali būti, kad aš tiesiog jos nemoku gaminti :)
PanaikintiĮ šią temą man nesureaguoti būtų tiesiog negražu :0)
AtsakytiPanaikintiKai galvoju apie žuvies receptus, tai Tave, Aušra, iškart prisimenu:) Ir blogą panaršau:)
PanaikintiŽuvytė pagaminta, įamžinta ir laukia aprašymo..
AtsakytiPanaikintiNekantriai laukiu aprašymo -esu pasiryžus pabandyti visus šio mėnesio languotos prijuostės receptus:)
Panaikintispaudžiu patinka. žuvį baisiai mėgstu, tik retai prisiruošiu ją gamint - nežinau, kodėl taip kvailai elgiuosi. dabar jau niekur nebedingsiu, ačiū už tai :)
PanaikintiTaigimano žuvis Jūsų užrašinei:
Panaikintihttp://spoonalley.blogspot.com/2013/03/menkekiniskaiarbakibkitzuveleslanguotap.html
Elinga, žuvis atrodo labai skaniai. Kiniečių patiekalus labai mėgstu, tik kažkaip žuvies niekad negaminau. Puiki proga pamėgint:)
PanaikintiNa ir dar vienas receptas. Kažkaip netyčia "patraukė ant žuvies" :)
Panaikintihttp://spoonalley.blogspot.com/2013/03/zuvis-prancuziskai.html#more
Šitaip "prancūziškai" ir aš kartais žuvį kepu. Bet dažniausiai tai darau vasarą, su mamos augintais pomidorais:)
PanaikintiMano http://gpmagija.blogspot.com/2013/03/rukytos-lasisos-pastetas-kibkit-zuveles.html
AtsakytiPanaikintiNet pavydy, kad tiek rūkytos lašišos valgai:) Žinoma, rūkytoj žuvį valgom ne dėl kažkokių maistinių savybių ar gerumų, betgi kaip skanu!
PanaikintiIr mano http://www.forellesreceptai.lt/cukinijos-ir-rukytos-lasisos-blyneliai
AtsakytiPanaikintiMan patinka Tavo blyneliai, nes keičiant priedus galima išgauti labai skitingus patiekalus. Niekad nebandžiau į cukinijų blynus dėti lašišos, bet būtinai pamėginsiu, dėkui:)
Panaikintimmmm beveik mano mintis perskaitei :) teks dar pasukti galvelę iki balandžio :) bet už tai žinau paprastą skanų žuvies apkepą :) kaip gi aš be jo ir orkaitės :P kai tik pagaminsiu atkeliausiu :)
AtsakytiPanaikintiLaukiu nekantriai:)
Panaikintištai ir mano žuvelės receptukas :)
Panaikintihttp://bajaliai.pepa.lt/zuvies-apkepas/
Na šį kartą ir aš bandau sudalyvauti :) http://virtuve.seima.org/2013/03/zuvies-vyniotinis/?lang_pref=lt
AtsakytiPanaikintiMan visuomet atrodo, kad su vyniotiniais labai jau daug darbo. Na bet kad jau viešai prisižadėjau išbandyti visus mėnesio temos receptus, teks ryžtis kurią dieną:)
PanaikintiŠtai ir aš, štai ir aš. http://ribaude.blogspot.com/2013/03/geda-ir-triju-metru-ilgio-receptas.html :)
AtsakytiPanaikintiIr aš http://ausrra.blogspot.com/2013/03/eserio-ragu-su-penne-makaronais.html#.UUtAIhxA18E
AtsakytiPanaikintiPuikus pasisekimas su tema!
Šiandien šita menkė bus pas mus vakarienei, o aš matau, kad netelpu į grafikuuuuus, bet gal spėsiu dar į nuvažiuojantį traukinį su šia tema :)
AtsakytiPanaikintiir aš dar spėjau su įrašu... nors ir be recepto, bet plepalai žuvų tema
AtsakytiPanaikintihttp://www.7ravioli.com/ketvirtadienis-zuvies-diena/html
Mano:
AtsakytiPanaikintihttp://www.blogger.com/blogger.g?blogID=3609827937611953746#editor/target=post;postID=78614193955179736
Aš bais vėluodama rodausi taip pat http://shirshiulizdas.blogspot.com/2013/04/zuvies-kepsneliaipirsteliai.html
AtsakytiPanaikinti