2013/02/20

Vapiano maisto šventė

Savaitė vėl prasidėjo neįtikėtinai gražiai - pirmadienį restoranas "Vapiano" surengė vakarėlį blogeriams, pristatydamas restorano koncepciją ir maistą. Viso šito reikalo negaliu pavadinti niekaip kitaip nei maisto švente:) Buvo labai skanu ir labai gerai:)
Mus pasitiko vienas iš restorano steigėjų Tarvo Jaansoo. Kol mėgavomės taure prosecco ir užkandžiais, jis papasakojo apie restorano istoriją (Vapiano tinklas įkurtas prieš 10 metų), koncepciją ("fresh casual") ir išskirtinumą (šviežiai paruoštas maistas iš aukščiausios kokybės produktų bei galimybė pačiam koreguoti savo patiekalo skonį. Tai vyksta stebint kaip šefas gamina užsakytą patiekalą ir tariasi su jumis ko daugiau/ mažiau įdėti). Užkandžiai - brusketos, minipicos, sūriai, dešra, kumpis buvo labai gardūs ir greitai dingo alkanų blogerių pilvuose:) Pagalvojau, kad puiki lengva vakarienė, besiklausant įdomių faktų ir pastebėjimų. Bet linksmybės tuomet tik prasidėjo:) Virtuvės šefas Tomas pasiūlė į visus klausimus atsakyti virtuvėje gaminant maistą. Keturios laimingos savanorės blogerės gavo pilną virėjų aprangą ir keliavo į Vapiano virtuvę gaminti maisto! Aš tikriausiai pati pirma pakėliau ranką ir drauge su Viktorija ir Marija iš Receptų medžio bei Dalia iš 7 virtienių puoliau kuo skubiau rengtis:


Buvo juokinga kai žmonės galvojo, kad mes "tikros" virėjos ir vis prašė pagamint ką nors:)
Mano Ponas Kiaunėnas labao mėgsta čia valgyti Filetto di manzo, todėl tokius makaronus ir pasimokiau gaminti.
Keptuvėje įkaitinau aliejų ir apkepiau jautienos gabaliukus iš vienos, paskui iš kitos pusės. Apvertus gabaliukus, ant jų pabarsčiau šviežio rozmarino ir čili pipirų griežinėlių. Kai jautiena iškepė, išėmiau ją ant lėkštelės. Į likusį aliejų sudėjau pievagrybius, apkepiau. Po to įmečiau po saujelę tarkuotų morkų, smulkiai pjaustytos cukinijos, balzamike marinuotų ir keptų svogūnų bei svogūnų laiškų.
 Viską sumaišiau ir užpyliau baltu vynu, leidau jam šiek tiek nusigaruoti.
 Tuo tarpu šalia išvirė makaronai.
 Į vieną keptuvės kraštą sudėjau krūvą rukolos (garžgargstės) ir gražinau jautieną.
 Viską sumaišiau.
 Sudėjusi makaronus į lėkštę dar pabarsčiau juos tarkuotu parmezanu.
Labai puikus patiekalas!  Žinoma, man padėjo "tikras" virėjas, bet nuotraukose galite matyti mano rankas:) 
Dabar ir Jūs galite pasigaminti Fileto di manzo namuose:) Arba apsilankyti Vapiano:)))
Beje, fotografavo ir nuotraukomis maloniai pasidalino Beata iš Braškių su pipirais  (nuotraukos apie mane) ir Jurga iš Savaitgalio rendez-vous (nuotraukos apie maistą). 
Kitos merginos gamino makaronus su krevetėmis, su pesto padažu (labai geri!), carbonara, su česnaku ir aliejumi. Galiu pasakyti tik tiek, kad makaronai buvo vieni už kitus skanesni, o porcijos tikrai didelės, tai išragavusios visų pagamintų jau buvom tikrai gerai pavalgę. Bet tada ėjom gaminti picų! Jaučiausi kaip pasakoj:) Nes gavau pati iškočioti picos pagrindą. Na, sukti jo ore nebandžiau (nors šefas ir rodė, kaip tai daryti:), bet pavyko išsukti visai lygų pagrindą. Ir tuomet patuošiau Kaprizingąją picą:

Paskui jau pamečiau skaičių picų ir makaronų kuriuos ragavom. Labiau išsiskyrė pica su figom ir Parmos kumpiu bei medumi (labai rekomenduoju, kitąkart būtinai valgysiu) ir specialiai šefo Tomo paruošti aštrūs Bolonijos makaronai. Tokie labai teisingo aštrumo, kuomet dar skanu valgyti, bet tikrai aštru. Bet tų makaronų jau tik keli kasniai tilpo, buvau prisiragavusi makaronų ir picų. Man dar labai patiko tai, kad šefai gamindami daug pasakojo apie produktus, kas labiau tinka vienam ar kitam patiekalui arba kodėl pasirenkamas vienas o ne kitas produktas.
Tomas vis klausė, ko dar pageidautume paragauti, bet širdis jau nieko nebegeidė:) Ir kai jau atrodė, kad nė gabalėlis maisto nebetilps, mus suviliojo desertai. Jų jau nebegaminome (jie ilgai ruošiami), o tik valgėme. Man, labai išrankiai desertų valgytojai, Vapiano turi labai teisingą desertų pasirinkimą. Čia galima rasti ir Creme Brulee, ir Crema di Fragola. Aš savo puikų vakarą baigiau Cherry Berry Trifle (toks uogų, jogurtinio kremo ir sausainių derinys), gaiviu ir labai skaniu. Apragavau dar kitus kaimynių pasirinktus desertus ir jie visi buvo puikūs. Sakau Jums, tikrai jaučiausi maisto pasakoj.
Mes Vapiano vis apsilankom karts nuo karto nes jie turi žaidimų erdvę vaikams ir galimybę pasirinkti mažyliams tinkamą maistą (makaronus su tokiu padažu, kuris jiems tiktų). Po šio vakarėlio galiu pasakyti kad eisim ten jau visai greitai kada nors ir labai rekomenduoju visiems:)


4 komentarai:

  1. Išėjau, deja, per patį įdomumą. Vyresnėliui, mat, atsibodo :/

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Taip, pasigedom Tavęs:) Gal kitąkart geriau pasiseks

      Panaikinti
  2. Labai smagus vakaras buvo! Kaip džiaugiuosi, kad ne tik pabendravom, skaniai pavalgėm, bet ir prie maisto gaminimo prisidėjom! :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Aha, aš iki dabar visiems svaigstu kaip man patiko:)

      Panaikinti