Nemažam kepaliukui sunaudojau:
50g juodųjų alyvuogių (be kauliukų, žinoma)
50g žaliųjų alyvuogių (irgi be kauliukų:)
1 skiltelę česnako
1 šakelę šviežio rozmarino
7 šaukštų gero alyvuogių aliejaus (nuo jo kokybė labai priklauso duonos skonis)
5 g sausų mielių
140ml šilto vandens
100ml pieno
1,5 šaukštų cukraus
0,5 šaukštelį druskos
450g sijotų miltų
1 plaktą kiaušinį
žiupsnelį juodųjų pipirų
- Alyvuoges, česnaką ir rozmarino lapelius sukapojau smulkiais gabaliukais. Čia man labai padėjo mylimas pagalbininkas TW mini kombainiukas, bet galima paprasčiausiai supjaustyti peiliu. Viską užpyliau šaukštu aliejaus, gerai išmaišiau ir palikau pastovėti pusvalandžiui.
- Dubenėlyje sumaišiau šiltą vandenį, pieną, mieles ir cukrų ir pastačiau šiltai 15 min. kol mielės išputojo. Tada supyliau likusį aliejų ir druską, išmaišiau.
- Į didelį dubenį sudėjau trečdalį sijotų miltų, supyliau mieles, pusę plakto kiaušinio, sudėjau pipirus ir paruoštą alyvuogių mišinį. Viską gerai išmaišiau silikonine mentele.
- Supyliau likusius miltus ir išminkiau tešlą. Iš pradžių tešla piktybiškai lipo prie rankų, bet nepasidaviau ir atkakliai minkiau. Galiausiai (maždaug po 10 min.) tešla nustojo lipti prie rankų ir dubens sienelių, tapo elastinga. Dar paminkiau apie penkias minutes. Tada pastačiau tešlą šiltai pusvalandžiui.
- Orkaitę įkaitinau iki 200°C.
- Tešlą perkėliau ant silikoninio padėkliuko ir pirštais ištampiau į ovalų maždaug 2-3 cm storio kepaliuką. Paviršiuje pirštais pribadžiau duobučių. Kepiau 20 minučių, tada aptepiau paviršių likusia plakto kiaušinio puse ir pakepiau dar 5 minutes.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą