Marinatui paruošti prireikė:
3l vandens
2 šauštų kmynų
pundelio šviežių čiobrelių
pundelio šviežių krapų
šaukšto džiovinto baziliko (geriau būtų šviežias, bet tinka ir džiovintas)
šaukšto raudonėlio
2 šaukštelių druskos
pipirų
- Šeštadienio vakarą vandenį užvirinau, sudėjau visus prieskonius ir paviriau 5 minutes. Marinatą atvėsinau, perkošiau ir užpyliau antį. Šiuo atveju antis net nespėjo atšilti, bet nebuvo laiko laukti:) svarbu, kad antis Būtų pilnai apsemta. Ją galima paslėgti arba naudoti sandarias TW dėžutes arba maišelius ir vartyti, kad antis išsimarinuotų iki pat uodegos galiuko. Palikau antį marinuotis per naktį kambario temperatūroje, bet idealiu atveju reiktų antį laikyti marinate šaldytuve bent parą, galima ir dvi.
30g sviesto
1 nedidelio smulkiai supjaustyto svogūno
130g džiūvėsėlių
100g spanguolių (naudojau šaldytas)
druskos, pipirų
1 plakto kiaušinio
- Svogūną pakepinau ant sviesto. Nukėliau keptuvę nuo ugnies, sudėjau džiūvėsėlius, spanguoles (jų galima dėti daugiau, bet tik tiek radau savo šaldiklyje), druską, pipirus, įmaišiau plaktą kiaušinį. Palikau viską atvėsti.
- Orkaitę įkaitinau iki 200°C.
- Antį nusausinau, prikimšau įdaro, dantų krapštukais prismeigiau odą kaklo ir užpakalio skylėse. Galima ir užsiūti, bent dantų krapštukai greičiau:) Dantų krapštuku subadžiau anties odą, kad lengviau išbėgtų riebalai.
- Antį paguldžiau pilvu žemyn į gilią kepimo skardą ir užpyliau porą samčių marinato. Kepiau 30 minučių. Tuomet apverčiau antį ant nugaros, kepimo temperatūrą sumažinau iki 175°C. Kepiau dar 2 valandas, kas 20-30 minučių palaistydama išbėgusiomis sultimis ir riebalais.
- Likus valandai iki kepimo pabaigos, į kepimo skardą šalia anties pridėjau perpus supjaustytų bulvių. Kai laisčiau antį, vis pavartydavau bulves. Kai antis iškepė, ją išėmusi palikau uždengtą pastovėti 10 minučių ir tik tuomet pjausčiau. Per tas dešimt minučių bulves pakišau po griliumi ir apskrudinau. patiekiau su aplesinų padažu, kurį pagaminau per maždaug 20 min., taigi pradėjau gaminti jį likus 10 minučių iki anties kepimo pabaigos.
200ml vandens
150g cukraus
3 aplesinus, nuluptų ir supjaustytų griežinėliais
5 šaukštus austrių padažo (arba thai žuvies padažo, arba sojos blogiausiu atveju)
1 citrinos sultis
1 cinamono lazdelę
- Užvirinau vandenį su cukrumi ir pavirinau 5 minutes.
- Sudėjau apelsino griežinėlius, cinamono lazdelę, austrių padažą ir paviriau viską apie 15 minučių neuždengtame puode.
- Nukėliau puodą nuo ugnies ir supyliau citrinos sultis. Išmaišiau ir paragavau ar geras saldumo-sūrumo-rūgštumo balansas. Prireikus jį galima koreguoti padažu, cukrumi ar citrinos sultimis.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą