2011/12/03

Angliškas ryžių pudingas

Tęsiu pudingų temą. Jau ragavom prancūzišką ryžių pudingo versiją, o vieną vakarą sugalvojau paruošti ir tradicišką anglišką pudingą. Panelė Kiaunytė sakė, kad tai tiesiog labai skani ryžių košė:) Na taip, mūsų supratimu tai košė, bet tikrai pasakiškai skani:
to, ką paruošiau, užteko trijų valgytojų vakarienei. o tam prireikė:
1l pieno
120g apvalių ryžių (skirtų pudingui)
2 šaukštų cukraus
pusės vanilės ankšties
  1. Orkaitę įkaitinau iki 150°C.
  2. Pieną užvirinau. Ryžius, cukrų ir perpjautą vanilės ankštį sudėjau į Tupperware UltraPro kepimo indą ir užpyliau verdančiu pienu. Viską išmaišiau, uždengiau ir palikau orkaitėje dviems valandoms. Viskas!
Pastangų reikia tikrai minimaliai, o rezultatas pasakiškas. Ryžiai sugeria visą pieną ir tampa tokie kreminiai. Norėčiau dar skystesnės konsistencijos, tai kitąkart litrui pieno dėsiu tik 100g ryžių. Tik perspėju, kad iš tokio kiekio išeina tik trys nelabai didelės porcijos. Gerai, kad man dieta ir aš negaliu valgyti kruopų, tad tik paragavau, o šeimynai užteko. Labai skanu valgyti tiesiog taip, o Mažasis Kiauniukas pasiprašė juodųjų serbentų uogienės. Su uogiene irgi labai skanu. Visur rašoma, kad tokį pudingą galima patiekti ir šaltą su uogomis, kaip desertą. Nežinau, nes visas pudingas buvo snaikintas dar šiltas:)))) Vietoj vanilės ankšties galima dėti cinamono lazdelę ir kardamono sėklytę. Arba apelsino žievelės. Arba citrinos. Arba džiovintų vaisių. Vienžo, variacijų galybės:) Beje, receptą nužiūrėjau iš Beatos blogo.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą