10 didelių arba 20 mažų porcijų prireikė :
Kisieliui:
400 g avižinių dribsnių
2,5 l vandens
riekelės ruginės duonos (natūralaus raugo)
2 šaukštų cukraus
žiupsnelio druskos
Spanguolių padažui:
1 stiklinės šviežių spanguolių
0,5 stiklinės cukraus
(spanguolių pamiršau nusipirkti, tai šįkart patiekiau su aviečių uogienę, bet Kūčioms būtinai nusipirksiu spanguolių)
Papuošimui:
šaukštas aguonų
Beje, vaikams kisielius irgi labai patiko.
2,5 l vandens
riekelės ruginės duonos (natūralaus raugo)
2 šaukštų cukraus
žiupsnelio druskos
Spanguolių padažui:
1 stiklinės šviežių spanguolių
0,5 stiklinės cukraus
(spanguolių pamiršau nusipirkti, tai šįkart patiekiau su aviečių uogienę, bet Kūčioms būtinai nusipirksiu spanguolių)
Papuošimui:
šaukštas aguonų
- Avižinius dribsnius užpyliau 1,5l vandens, įdėjau duonos riekelę, uždengiau ir palikau parai kampelyje toliau nuo skersvėjų.
- Po paros išėmiau duoną o dribsnius perkošiau per smulkų rėtį. Ant tirščių užpyliau litrą vandens, išmaišiau ir darkart perkošiau. Tirščius išmečiau, o nuo abiejų košimų susidariusį skystį supyliau į puodą.
- Sudėjau druską ir cukrų ir nuolat maišydama užkaitinau kisielių iki virimo. Tuomet dar paviriau apie 5 minutes, kol kisielius sutirštėjo.
- Kisielių supilsčiau į silikonines keksiukų formas, atvėsinau ir atšaldžiau šaldytuve.
- Išverčiau kisielių iš formelių, apibarsčiau aguonomis ir patiekiau su uogiene.
Beje, vaikams kisielius irgi labai patiko.
Džiaugiuosi, kad avižų kisielius patiko, o ir tirštas toks gavosi. Mano vaikai irgi jį valgė apsilaižydami :)
AtsakytiPanaikintiLabai puikus receptas, ačiū! Ir aprašymas labai išsamus ir aiškus - jau dariau kelis kartus, visąlaik gavosi puikus, sustingęs:) Galvoju vasarą paruošti jį su kokiomis šviežiomis uogomis.
PanaikintiDabar galvoju - kaži kaip be interneto ir puikiųjų maisto blogerių reiktų rasti tokių įdomių receptų? ;)
Bandžiau kisielių virti du kartus, pirmąjį viską dariau pagal receptą - gavosi skystas gėrimas, visiškai nesustingo...
AtsakytiPanaikintiAntrą kartą rauginau ilgėliau, sumažinau vandens kiekį 0,5l. gavosi kiek tirštesnis, bet vistiek geriamas, jokio panašumo į jūsų nuotraukas... Avižas naudojau Happy Familly, normalias, ne greito ruošimo, nesuprantu, kas čia ne taip, pasidairiau kitų receptų, tai lygtais, kad vandens žymiai mažiau reikia tokiam kiekiui avižų, apie 1 l. kisieliaus ruošinio reikia virti.
Pasižiūrėjau originalų receptą - tikrai ten vandens 1,5 litro nurodyta. Kitą dieną nukošus avižas vandens reikia papildyti tik tiek, kad nukošto skysčio būtų vienas litras.
PanaikintiTai va, privėliau klaidų recepte, ačiū, kad pastebėjote:)
P.s. turiu pasakyti, kad aš kisielių viriau pagal tą savo klaidingąją versiją ir kisielius sustingo. Na nebuvo jis kietas kietas, bet formą laikė. Gal paviriau ilgiau? Nes turi pradėt tirštėt dar verdant. Avižas tai naudojau greito paruošimo (na tas, kur 5 minutes pavirt reikia). Senokai viriau, reiks pabandyt dabar darkart - gal tikrai blogai užrašiau ir nepamenu...
"Kitą dieną nukošus avižas vandens reikia papildyti tik tiek, kad nukošto skysčio būtų vienas litras"
AtsakytiPanaikintiTai čia turbūt ir yra esminė klaida, kad nuo abiejų nupilimų turi gautis tik 1l. skysčio, o pagal jūsų receptą gaunasi daug daugiau, na, nieko, bandysiu trečiąjį kartą, tikiuos, kad pagaliau pasiseks...