19cm x 24cm dydžio indui užpildyti prireikė:
100g sviesto
200g sausainių (labiausiai tinka "digestive" tipo arba kokių nors sviestinių)
100g kokoso drožlių
100g pieniško šokolado
100g juodo šokolado
100g razinų
150g lazdyno riešutų
1 indelis saldaus kondensuoto pieno (apie 400g)
- Orkaitę įkaitinau iki 180° C.
- Sviestą ištirpdžiau, sausainius virtuvinio kombaino pagalba susmulkinau į trupinius, šokoladą ir riešutus smulkiai sukapojau.
- Stiklinį kepimo indą išklojau kepimo popieriumi. Supyliau ištirpintą sviestą, supyliau ir tolygiai paskirsčiau sausainių trupinius. Tolygiai išdėliojau šokoladą, razinas ir galiausiai smulkintus riešutus. Viską užpyliau kondensuotu pienu (stengiausi užpilti kuo tolygiau).
- Kepiau apie 25min., vis žiūrėdama, kad pyragas nepradėtų degti.
- Visiškai atvėsinau ir supjausčiau nedideliais kvadratėliais.
Labai saldu ir labai gardu:) Geriausias dalykas, kad sudėtį galima keisti pagal savo skonį ir turimas atsargas. Truputį primena parduotuvinius šokoladinius batonėlius, tik daug skaniau ir žinai ką valgai:) Toks desertas gali stovėti gana ilgai, jei tik šeimoje nėra smaližių:)))
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą