2011/12/05

Špinatų ir pievagrybių fritata

Kitaip tariant omletas, tik mandriau pavadintas - kad skaniau skambėtų:) Išties tai tam tikras itališkas kiaušinienės kepimo būdas. Kepiau savo šeimynai šeštadienio pusryčiams - visi buvo labai patenkinti. Mažieji Kiauniukai dar per maži, kad pasakočiau jiems apie jūreivį Popajų ir špinatus, bet jie ir šiaip visas daržoves puikiai valgo (tikras džiaugsmas ir palengvėjimas man:)

4 asmenų pusryčiams prireikė:
6 kiaušinių
250g šviežių špinatų
150g pievagrybių
1 svogūno
100g parmezano
20g sviesto
1 šaukšto allyvuogių aliejaus
druskos, pipirų, muskato riešuto
  1. Smulkiai supjaustytą svogūną pakepinau sviesto- aliejaus mišinyje. Subėriau plonais griežinėliais pakepintus pievagrybius, pakepiau dar 3-4 minutes. Tuomet sudėjau gan stambiai pjaustytus špinatus ir uždengus keptuvę kepiau kol špinatų lapai subliuško.
  2. Kiaušinius su du druska, pipirais ir žiupsneliu muskato riešuto lengvai išplakiau. Neplakite daug - kuo mažiau plaktas kiaušinis, tuo puresnė fritata:) Įmaišiau į kiaušinių plakinį tarkuotą parmezaną.
  3. Kiaušinius su sūriu supyliau į keptuvę ir viską gerai sumaišiau. Pasirinkau tokio dydžio keptuvę, kad susidarytų gan storas omleto sluoksnis (bent 4cm storio, galima ir storesnį kepti). Dar svarbu, kad tą keptuvę būtų galima kišti į orkaitę.
  4. Kepiau uždengtą, kol fritatos apačia gražiai apskrudo, bet viršus dar buvo skystokas. Tuomet pakišau atidengtą keptuvę po griliumi ir dar kepiauapie 10 minučių, kol paviršius gražiai apskrudo. Jei neturite orkaitėje grilio, galima dviejų lėkščių pagalba apversti fritatą ir pabaigti kepti keptuvėje. Tai daroma taip: keptuvės viršus uždengiamas lėkšte ir staigiai apvertus omletas išverčiamas į lėkštę. Tuomet ant apversto omleto uždedama kita lėkštėir omletas vėl apverčiamas. Dabar jis turėtų gulėti ant lėkštės apkepusiu dugnu žemyn. Dabar ant lėkštės uždedama apversta keptuvė ir omletas vėl apverčiamas - įkrenta į keptuvę apverstas. Tada baigiam kepti ir valgom šitą reikalą.
Tikrai gardu. Galima keisti daržoves ir priedus ir taip kurti naujus patiekalus. Viskas priklauso nuo fantazijos ir šaldytuvo turinio:) Aš nevisuomet planuoju valgiaraštį labai į priekį, tad labai mėgstu tokius lengvai keičiamus receptus. Kitąkart ketinu kepti fritatą su cukinijom ir džiovintais pomidorais:)



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą