6-8 žmonėms reikia:
250g apvalių ryžių
1l pieno
150g cukraus
pusės vanilės ankšties
žiupsnelio druskos
50g sviesto
8 kiaušinių
maltų džiuvėsėlių
- Orkaitę įkaitinau iki 220°C.
- Ryžius nuploviau ir sudėjau į didelį kiekį pasūdyto verdančio vandens. Paviriau 3 minutes (nuo sudėjimo momento).
- Tuo metu užvirinau pieną su cukrumi, puse vanilės ankšties ir truputėliu druskos.
- Ryžius nusunkiau, sudėjau į troškintuvą (tokį indą, kuris turi dangtį ir kurį galima kišti į orkaitę), sudėjau sviestą, supyliau pieną su vanile. Viską gerai išmaišiau, uždengiau ir kepiau orkaitėje 30 min.
- 20 cm kepimo formą ištepiau sviestu ir pabarsčiau džiūvėsėliais.
- Baltymus atskyriau nuo trynių ir su keliom kruopelėm druskos išplakiau iki standumo.
- Iš orkaitės išėmiau ryžius ir sumažinau kepimo temperatūrą iki 180°C.
- Į karštus ryžius po vieną įmaišiau trynius, paskui atsargiai po truputį įmaišiau išplaktus baltymus. Mano troškintuvas toks nedidelis, tai prieš įmaišydama baltymus masę perpyliau į didelį dubenį.
- Gautą tešlą supyliau į kepimo formą – ji buvo truputį per maža, tai dar pripildžiau 2 nedidelius keramikinius indelius. Sudėjau formą ir indelius į gilią kepimo skardą ir iki pusės pripildžiau ją VERDANČIO vandens. Kepiau 30 minučių.
- Išėmus iš orkaitės ištraukiau formas iš vandens ir po poros minučių išverčiau.
Dar vienas pastebėjimas apie
džiūvėsėlius – mažuosius indelius nespėjau išteplioti sviestu ir pabarstyti
džiūvėsiais, nes juos panaudojau pačią paskutinę akimirką, kai pasirodė, kad
tešlos mano formai per daug. Tai iš tų indelių pudingas gana gražiai išsivertė,
bet galit matyti iš nuotraukų, kad formą pabarsčius džiūvėsėliais pudingo
paviršius atrodo nepalyginamai gražiau – toks aksominis. Visa tešla sutilptų į 22 cm formą manau - kitąkart pabandysiu. Na bet čia smulkmenos:)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą