Kopūstų salotos su paprika,
baziliku, čili pipiru ir alyvuogėmis
Dideliam dideliam dubeniui salotų sunaudojau:
1 nedidelę kopūsto galvą
3 paprikas (spalvotos atrodytų dar gražiau, bet šįkart turėjau tik žalias ir pusiau geltoną:)
1 čili pipirą su visom sėklom (nes nelabai piktas buvo)
didelį pundą baziliko (vazonėlis iš parduotuvės:)
indelį juodų alyvuogių be kauliukų
alyvuogių aliejaus
1 laimo sultis
druskos
pipirų
p.s. proporcijos labiausiai priklauso nuo šaldytuvo turinio. Praeitą kartą pvz., sudėjau 3 čili pipirus be sėklyčių, bet nebuvo aštru, nes kažkokius nepiktus čiliukus maxima pardavinėja:)
- Kopūstą, paprikas ir čili pipirus supjausčiau labai plonai (kombaino pagalba). Alyvuoges supjausčiau skrituliukais, bet pakanka perpjauti jas per pusę. Bazilikus supjausčiau gan stambiai.
- Dideliame dubenyje (maniškis 7,5l) viską sumaišiau, įbėriau druskos, pipirų, užpyliau alyvuogių aliejaus ir išspaudžiau laimo sultis. Viską gerai sumaišiau. Voila!
O kai tik rasiu normalių čili pipirų, paruošiu ponui Kiaunėnui aštresnę salotų versiją:)
Šiandien bandysiu :)
AtsakytiPanaikintiSkanaus:)
AtsakytiPanaikinti