Na o šitų sausainių receptą atradau po kelių bandymų, sujungusi kelis receptus ir prisivalgiusi Marks&Spencer avižinių sausainių su spanguolėmis ir moliūgų sėklomis.
60 nedidelių sausainių pagaminti prireikė:
250 g minkšto sviesto
200 g rudo cukraus
100 g balto cukraus
2 kiaušiniai
250 g miltų
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 šaukštelis cinamono
1/2 šaukštelio druskos
250 g avižinių dribsnių
100 g moliūgų sėklų
70 g džiovintų spanguolių
- Orkaitę įkaitinau iki 180° C.
- Dideliame dubenyje išsukau minkštą sviestą su rudu ir baltu cukrumi. Įmuškite kiaušinius ir išmaišiau.
- Kitame dubenyje sumaišiau miltus, avižinius dribsnius, kepimo miltelius, cinamoną ir druską. Šitą mišinį supyliau į didįjį dubenį ir viską gerai išmaišiau. Galiausiai sudėjau džiovintas spanguoles ir moliūgų sėklas ir paskutinįkart viską išmaišiau.
- Maždaug graikiško riešuto dydžio tešlos gabaliukus suvoliojau į rutuliukus ir suplojau iki 0,5 cm storio paplotėlių. Juos išdėliojau ant silikoninių padėkliukų (puiki alternatyva keimo popieriui ar skardos tepimui riebalais!), palikdama bent 1 cm tarpelius. Kepiau orkaitės viršuje 15-17 min. Ištraukus iš orkaitės leidau sausainiams atvėsti ir tuomet sudėjau į sandarų indą.
Sausainiai tokie saldoki (lėliukas Kiauniukas tokių dabar reikalauja), tad jei nedėsite rūgščių priedų (pvz., spanguolių), dėkite mažiau cukraus. Man dar labai skanu tokie sausainiai su razinomis, riešutais ir juodu šokoladu, bet tada rudo cukraus dedu tik 100 g.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą