2011/10/13

Burokėlių salotos

Šįkart labai paprastos bet neprastos burokėlių salotos:

4-5 virti burokėliai
nedidelis indelis konservuotų žirnelių
1 nedidelis svogūnas
keli šaukštai majonezo
druskos, pipirų

  1. Burokėlius nulupau ir sutarkavau per burokinę tarką. Galima supjaustyti šiaudeliais, jei nesitingi:) Smulkiai supjausčiau svogūną, žirnelius nusunkiau.
  2. Viską sumaišiau, pridėjau keletą šaukštų majonezo, žiupsnelį druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų. Paragavau, ar užtenka druskos. Štai ir viskas !
Labai paprasta ir greita, ypač jei turi virtų burokėlių. Šiandien man labai pasisekė - Motulė savaitgalį mums ne tik išvirė burokėlius, bet netgi sutarkavo juos. Beliko tik susimaišyti. Mažasis Kiauniukas didelis burokėlių fanas, o panelė Kiaunytė mėgsta žirnelius, tad jų nepagailiu. Puikiai visai mūsų šeimai įtinkantis patiekalas ir būdas suvalgyti daugiau daržovių. O kaip burokėlius valgote jūs?

4 komentarai:

  1. Šiais metais ypač eksperimentavau su burokais, nors, kaip paaiškėjo, ne aš viena - panašių variacijų "užmačiau" ne vienoje receptų knygoje... Nuo tada, kai nepabijojau sumaišyti to viso gero, kas buvo šaldytuve, atradau tokius puikius derinius, kaip burokėliai + rucola; burok + iceberg + tunas + žirneliai; burok + pomidorai + pekino kopūstas; burok + rauginti kopūstai ir t.t. ir pan. Žodžiu, tai yra labai plataus vartojimo šakniavaisis! GARBĖ BUROKĖLIAMS ;D

    AtsakytiPanaikinti
  2. Dėkui už puikias idėjas! Manau, kad artimoj ateity pabandysiu maišyt su tunu, skamba viliojančiai:)

    AtsakytiPanaikinti
  3. kietute10/14/2011

    mes su pupelėm, lęšiais juos maišom. dar su raugintu agurkėliu ir svogūnu. aš mėgstu su žuvim, ale skumbre ir pan. ale pas mus daugiau mėgstančių žuvies nėra, tai tenka pasvajot tik. burokėlių sriuba viena iš aukščiausiai kotiruojamų pas mus. didžiausia bėda visgi su burokėliais mums - juos išsivirti :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. mes negalime valgyti daug burokeliu o norisi nes musu visos seimos kraujai tirsti oburokai tirstina

    AtsakytiPanaikinti