2015/02/08

Sūrio pyragas su Oreo sausainiais

Ką Jūs nešatės kai einate į svečius? Aš mėgstu neštis desertą, idealiu atveju - tortą. Manau, daugelis mano draugų jau taip priprato, kad visuomet to tikisi:) Bet kartais nėra laiko arba jėgų kepti biskvitus ir maišyti kremus. Tad šis sūrio pyragas man geriausias praeitų metų atradimas, ruošiau jį jau gal 7 kartus. Šiek tiek pakoregavau proporcijas, pabandžiau kelias grietinėlės sūrio rūšis ir štai turime naują Pono Kiaunėno mėgstamiausiąjį:

24cm skersmens pyragui reikia:
Pagrindui
20 Oreo sausainių*
60g lengvai sūdyto sviesto
Sūrio masei
800g kambario temperatūros grietinėlės sūrio (mums labiausia patinka su Crème Bonjour)
420g riebios grietinėlės (didelis grietinėlės indelio)
100g cukraus
16 Oreo sausainių*
Viršui apibarstyti
8 Oreo sausainių*
*Iš viso reikia 44 Oreo sausainių. Mūsų parduotuvėse šie sausainiai dažniausiai pardavinėjami supakuoti po 16 sausainių, tad reikia 3 dėžučių, iš kurių lieka 4 sausainiai smaližiams, kuriems sunku laukti, kol pyragas sustings
  1. Sviestą ištirpinau.
  2. Virtuviniame kombaine iki labai smulkių trupinių susmulkinau 8 sausainius (su visu įdaru). Atidėjau juos - jie bus reikalingi vėliau pyrago paviršiui apibarsyti.
  3. Tuomet susmulkinau 16 sausainių reikalingų sūrio masei. Skaniausia, kuomet jie nėra sumalti iki miltų ir lieka stambesnių gabalėlų. Todėl juos smulkinu pulsiniu režimu. Susmulkintus sausainius supyliau į kitą dubenį.
  4. Galiausiai į virtuvinį kombainą sudėjau likusius 20 sausainių, reikalingų pagrindui. Smulkinau juos didžiausiu greičiu ir pabaigoje supyliau tirpintą sviestą.
  5. Trupinius su sviestu paskleidžiau torto žiede (galima naudoti išardomą kepimo formą) ir suspaudžiau - šiam darbui visuomet naudoju bulvių grūstuvę:) Padėjau į šaldytuvą.
  6. Grietinėlės sūrį išplakiau su cukrumi. 
  7. Atskirai išplakiau grietinėlę ir atsargiai įmaišiau į sūrio masę. Subėriau įdarui skirtus stambesnius sausainių trupinius ir vėl atsargiai išmaišiau.
  8. Sukrėčiau sūrio masę ant pagrindo, išlyginau ir apibarsčiau smulkiais sausainių trupiniais.
  9. Palikau šaldytuve per naktį (reikia bent 6 valandų, kad pyragas sustingtų).
Labai rekomenduoju. Visi ragavę prašė antro gabaliuko arba recepto. Arba abiejų:) Skanaus!

9 komentarai:

  1. grietinėlės sūris Creme Bonjour kol kas yra mano nepastebėtas. Kokio riebumo jis būna, ir kokio dydžio pakuotėse?
    Šiaip ar taip jaučiu net ir per monitorių, kad labai geras pyragas. Oi jei mane kas tokiu vaišintų, oi vieno gabaliuko neužtektų

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Dabar kai jau taip labai pasigilinau, tai Crème Bonjour, pasirodo, yra tepamasis varškės sūris, ne grietinėlės:) Bet kokiu atveju, jis čia tinka. Jis būna pakuotėse po 200g, riebumas 22 proc. Dar bandžiau daryti su Philadelphia (ten riebumas virš 70 proc.), Philadelphia light (berods 25 proc.) - tai daugiau nei dvigubai brangiau ir mažiau skanu. Nors skonis, žinoma, subjektyvus reikalas:) Apie kitus galimus sūrius FB paskyroje dar pridiskutuota, jei ką.
      Dalia, mielai pavaišinsiu, prašom į svečius!

      Panaikinti
  2. O, Lina, atrodo visiškai nerealiakas - kaip didelis Oreo sausainis, tikras inception :) Pin'inu - būtina išmėgint.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Žinok visi mano šeimyniškiai miršta dėl šito reikalo. Man tai labai patinka, kad jis taip paprastai pagaminamas:)

      Panaikinti
  3. Gerai atrodo, bet savikaina dėl to sūrio atrodo nemaža išeina. Kažkada būdavo Alma nei jogurtas nei varškė - man jis visai patikdavo pyragams. Dabar naudojo dažniausiai vanilinę varškę President. Žinoma su tikru daiktu turėtų būti 3 kartus geriau :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Indre, puiki alternatyva grietinėlės sūriui - "Rasos" tepamas sūrelis, be priedų. Man jis net skanesnis už tą "Philadelphia" (kartą pirkau abiejų, kad įsitikinčiau), o kilogramas - apie 5 EUR.
    Beje, Inga sakė, kad jai skaniausias išėjo su maskarpone. Pataikius į akciją (o jų dažnai būna), savikaina irgi išeitų labai padori :}

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Inga dėjo pusę maskarponės, pusę grietinėlės sūrio. Bent jau taip rašo:) čia matyt kiekvienas turi rasti sau idealiausią sūrį šiam tortui:)

      Panaikinti
    2. Aha, naujam įraše ir aš pasitikslinau. Tiesą sakai - įtariu, jei gaminčiau aš, irgi ką nors kitaip numarmalinčiau, "nes tingiu į parduotuvę eiti" ar pan. :}

      Panaikinti