2014/03/07

Viskio degustacija tamsoje

Niekad nemaniau, kad rašysiu apie viskį:) Viskio nemėgstu ir taškas. Nepatinka man nei jo kvapas, nei skonis. Šiaip kai kurie stipresni gėrimai (tam tikrų rūšių brendis ir romas) man skanu, net negalėčiau pasakyti kas (vynas, alus, kokteiliai ar stiprieji gėrimai) man labiausia patinka - viskas priklauso nuo situacijos. Ir neskubėkite manyti, kad alkoholio vartoju dažnai ir daug:) Bet turiu savo nuomonę.
Visa ta įžanga todėl, kad prieš savaitę buvau pakviesta į viskio "Black Bottle" degustaciją tamsoje. Hm, viskis, pagalvojau. Bet degustacija tamsoje jau įdomiau or ir veiksmas vyko tik šį savaitgalį atsidarysiančiame naktiniame klube "MOJO Lounge". Tad nuėjau.

 Iš pradžių buvo šiek tiek nejauku - nemėgstu vėluot, tad atėjau viena iš pirmųjų. Žmonių nedaug, nieko nepažįstu:) Bet aplinka ir atmosfera patiko iškart. Klubas tikrai puikus, nors ir nedidelis - rekomenduoju. Svečius pasitiko frakuotos mergaitės su ūsiukais ir kokteiliais. Labai susidomėjusi aplinka ir ieškodama pažįstamu nugėriau pusę kokteilio net negalvodama apie skonį. O paskui dingtelėjo - gi geriu viskį! Kurio nemėgstu... Tai va, "Black Bottle" viskis tikrai mžiau bjaurus negu kiti mano ragauti:) O kokteiliuose netgi skanus!  Dar reikia pripažinti, kad su kiekvienu kokteiliu jis darėsi vis patrauklesnis. Neskubėkite galvoti, kad dėl didelio alkoholio kiekio:) Jo tikrai nebuvo daug. Tiesiog niekad nesuteikiau viskiui antros progos. Kažkada paragavau ir gėrimas man didžiai nepatiko, tad daugiau niekad jo ir nebandžiau. Netapau viskio mėgėja ir po šio vakaro, bet atradau, kad galiu juo mėgautis, ypač va tokiu kokteiliu:

Black Bottle, Tonic & Citrus:
1 dalis Black Bottle
2 dalys toniko
Puošiame citrinos ir žaliosios citrinos skiltelėmis


Visa tai supratau net nesulaukusi degustacijos:) O paskui vakaras tik gerėjo. Susiradau koleges maisto tinklaraštininkes, su kuriomis smagiai aptarėme ne tik viskį, maistą ar atėjusius svečius:

Pati degustacija buvo atskirame nedideliame kambaryje, tad svečiai buvo padalinti į tris grupes. Aš papuoliau į trečią. Kol pirmos dvi grupės ragavo viskį su užkandžiais tamsoje, aš ragavau kokteilius ir plepėjau su kitais svečiais. Sutikau vieną seniai matytą bičiulį ir tai tikriausiai buvo viena didžiausių ir maloniausių vakaro staigmenų.
Viskas šiek tiek užtruko, tad trečioji grupė dar iki degustacijos spėjo prisiragauti kokteilių - tai šiek tiek pakoregavo mūsų skonio receptorius.
Pagaliau ir mes sulaukėme savo eilės. Specialiai tam paruoštame kambaryje radome stalus su griežtai išdėliotais gėrimais ir užkandžiais.


 Apsičiupinėjom ant savo stalo esančius indus ir šviesos buvo užgesintos. Reikia pripažinti, kad nebuvo aklinai tamsu - degė raudona televizoriaus įjungimo mygtuko lemputė, blausiai švietė iPad'o ekranas, iš kurio vedantysis skaitė informaciją, taip pat girdėjosi muzika iš klubo. Tad nebuvo to nesuvokiamybės jausmo, koks būna aklinoje tamsoje. Gal ir gerai, bent jau niekas nepanikavo.
Gėrimus ir patiekalus ragavome tokia tvarka: 

Lašišos tartar su saulėje džiovintais pomidorais, alyvuogėmis bei pesto padažu ir kokteilis Black Bottle, Tonic & Citrus
Krevečių carpaccio su alyvuogių aliejumi, citrinų sultimis bei pasiflorų putėsiais ir škotiškas viskis Black Bottle, šiek tiek skiestas vandeniu 
Triušienos terinas su prancūzišku apelsinų džemu bei karamelizuotais kinkanais ir kambario temperatūros škotiškas viskis Black Bottle
Namų gamybos keksas su riešutais bei džiovintų vaisių gabaliukais ir itin atšaldytas škotiškas viskis Black Bottle

 
 Man maistas pasirodė skanus, bet ne itin subtilus, ko tikėjausi tokiame renginyje. Ir maistas nustelbė viskio skonį. Gal aš jau buvau per daug jo paragavusi:)
Jau minėjau, kad šis kokteilis man patiko, taip pat patiko viskis su vandeniu. Tuo tarpu grynas viskis vis dar per agresyvus mano skoniui.
Buvo įdomu uosti ir ragauti tamsoje - maistas visai kitaip atsiskleidžia. Gaila, kad neturėjom pakankamai laiko ilgiau paskanauti ir padaryti pauzių tarp užkandžių ir gėrimų.
Vėliau klausėmės labai puikaus gyvo garso koncerto. Puiki puikaus vakaro pabaiga.
P.s. nuotraukos ir kokteilių receptai - organizatorių:)


Dar keletas kokteilių, kuriais mus vaišino, receptų:

Black Bottle, Bitters & Cola
1 dalis Black Bottle viskio
2-
3 šliūkštelėjimai Angostura Aromatic Bitters
2 dalys Colos
Puošiame apelsino skiltele






Black Bottle Old Fashioned
2 dalys Black Bottle
2-
3 šliūkštelėjimai Angostura Aromatic Bitters
20 ml cukraus sirupo
Puošiame apelsino skiltele




1 komentaras: