Veršienos kepsnys
prireikė:
veršienos (mes dažniausiai perkam mentę su kaulu - toks didelis gražus gabalas gaunasi)
šviežių šalavijų
plonai pjaustytos šaltai rūkytos šoninės
druskos, pipirų
- Orkaitę įkaitina iki 180°C.
- Mėsą ištryniau druska ir pipirais. Gausiai apklojau šalavijais, o viršų apdėliojau šoninės juostelėmis.
- Visą šitą grožį sukišau į kepimo rankovę. Bet kai neturiu rankovės kepu uždengtame TW UltraPro inde. Bet tai galima ir bet kokiame kitame kepimo inde, tik siūlau uždengti bent jau folija - kad šoninė nesudegtų.
- Kepiau 1 val. 20 min. Gabalas buvo toks nemažas - virš kilogramo. Jei būtų mažesnis, iškeptų greičiau:). Mėsa išskiria daug sulčių, tai nėra rizikos, kad perkeps. Geriau, kad pakeptų truputį ilgiau ir tiesiog kristų nuo kaulo.
Burokėlių salotos
sunaudojau:virtų burokėlių
Iceberg salotų gūžę
raudoną ir žalią paprikas
alyvuogių aliejaus
pusės laimo sultis
druskos, pipirų
- Viską sumaišiau ir voilà!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą