2011/11/03

Veršiena po šoninės ir šalavijų patalais ir naujos burokėlių salotos:)

Mėgstu skanius kepsnius. Bet dideliais pasiekimais šioje srityje pasigirti dar negaliu - "я не волшебник, я только учусь" :) Bet keletą sėkmingų variantų visgi turiu:) Čia bendras mūsų su Ponu Kiaunėnu ieškojimų rezultatas. Kažkada prisiskaitėms daug visokių knygų, patikrinom šaldytuvo turinį ir išanalizavę visą turimą informaciją paruošėm puikų kepsnį. Receptą naudojam iki šiol ir gana dažnai:)

Veršienos kepsnys

prireikė:
veršienos (mes dažniausiai perkam mentę su kaulu - toks didelis gražus gabalas gaunasi)
šviežių šalavijų
plonai pjaustytos šaltai rūkytos šoninės
druskos, pipirų
  1. Orkaitę įkaitina iki 180°C.
  2. Mėsą ištryniau druska ir pipirais. Gausiai apklojau šalavijais, o viršų apdėliojau šoninės juostelėmis.
  3. Visą šitą grožį sukišau į kepimo rankovę. Bet kai neturiu rankovės kepu uždengtame TW UltraPro inde. Bet tai galima ir bet kokiame kitame kepimo inde, tik siūlau uždengti bent jau folija - kad šoninė nesudegtų.
  4. Kepiau 1 val. 20 min. Gabalas buvo toks nemažas - virš kilogramo. Jei būtų mažesnis, iškeptų greičiau:). Mėsa išskiria daug sulčių, tai nėra rizikos, kad perkeps. Geriau, kad pakeptų truputį ilgiau ir tiesiog kristų nuo kaulo.
Prieš valgydama aš šalavijus išimu, bet yra kas valgo ir su jais:) Šįkart veršieną valgėme su puikiomis salotomis, pagamintomis pagal netinginčių rašyti komentarų draugių pasiūlymus - ačiū Joms!

Burokėlių salotos
sunaudojau:
virtų burokėlių
Iceberg salotų gūžę
raudoną ir žalią paprikas
alyvuogių aliejaus
pusės laimo sultis
druskos, pipirų
  1. Viską sumaišiau ir voilà!
Tiesiog nuostabios salotos - Ponas Kiaunėnas buvo maloniai nustebintas:) Dabar dar būtinai bandysiu burokėlių salotas su tunu ir dar variantą su lešiukais:)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą