2012/12/06

Cukruoti karijų riešutai su kava arba VALIO!!!!!!!


 Čia taip smarkiai valio, nes laimėjau žurnalo "Debesys" ir Kavos banko organizuotą receptų konkursą "Su kava". Smagu, lauksiu dabar savo prizo - kavos:)


Reikia:

300g karijų riešutų (tinka ir graikiški)
160ml rudo cukraus
2 šaukštų smulkiai maltos kavos
1 šaukšto tirpios kavos
0,5 šaukštelio cinamono
0,25 šaukštelio stambios druskos
žiupsnelio maltų kajeno pipirų
1 kiaušinio baltymo


Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių. Nedideliame dubenėlyje sumaišykite cukrų, maltą ir tirpią kavas, cinamoną, druską ir kajeno pipirus. Jei mėgstate aštrius pojūčius, kajeno pipirų berkite daugiau. Dideliame dubenyje lengvai išplakite baltymą (kol pasidarys putotas) ir sudėkite riešutų puseles. Gerai išmaišykite, kad visi riešutai kuo vienodžiau pasidengtų kiaušinio baltymu. Tuomet suberkite prieskonių mišinį ir viską išmaišykite.
Ant silikoninio kilimėlio (arba kepimo popieriaus) paskleiskite riešutus. Kepkite apie 5 minutes, tuomet mentele pavartykite riešutus. Kepkite dar 5 minutes. Prieskonių mišinys turi apsilydyti, bet nepridegti - tuomet riešutai taps kartūs.
Kepimo laikas priklauso nuo orkaitės, tad Jums gali tekti kepti keliomis minutėmis ilgiau.
Atvėsinkite ir laikykikite sandariai uždarytame inde. Tokie riešutai puikiai išsilaiko 2 savaites, tad gali tapti puikia kalėdine dovana:)


Tegaliu pridurti, kad jau senokai mūsu namuose geriame kavą iš "Kavos banko" - visuomet šviežiai skrudinta. Ir dažnai vartome patį geriausią maisto tinklaraštininkų žurnalą "Debesys":)

3 komentarai:

  1. Matėm, puikūs receptai ir sveikinimai :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ačiū, Aušra:) Mėgaujuosi dabar kvapnia laimėta kava:)

      Panaikinti
  2. Kartais susimąstau, koks būtų mano gyvenimas, jei nebūčiau susisiekęs su daktaru Ajayi burtų šaukliu / vodoo kunigu. mano vyras yra rūpestingas ir mylintis vyras, bet maždaug 6 mėnesius jis buvo nutolęs nuo manęs ir vaikų, jis nebesirūpina mūsų gerove ir vos nemiega namuose, aš kelis kartus meldžiausi su juo, bet visi mano prašymai tyko ausis būti nuoširdžioms draugėms, tas 6 mėn. man buvo gyvas pragaras. Aš net bandžiau organizuoti konsultacijas jam ir sau, bet jis visada atsisakė, todėl išėjau ieškoti pagalbos ir aptariau problemą su savo artima drauge Arina, kuri man pasakojo apie šį puikų burtų daktarą, vadinamą dr. AJAYI, kurie padėjo savo pusbroliui vedybose. Aš buvau skeptiškas, bet nusprendžiau pabandyti. Aš paaiškinau viską, kas vyksta mano šeimoje, gydytojui AJAYI ir jis liepė man atlikti tam tikrus dalykus namuose, aš vykdžiau visus jo nurodymus ir, mano nuostabai, mano vyras grįžo namo trečią dieną, sakydamas, kad jis nežino, kas jį užklupo, gailisi dėl to, ką įdėjo man ir vaikams. Dabar mes gyvename kaip šeima, o už tai reikia padėkoti DR AJAYI. Jis tikrai tikras burtų ratukas talentingas nuo pat gimimo, jei išgyvenate sunkų santykių laiką ir jums reikia sprendimo, nebūkite drovus ir neslėpkite tyloje, šiandien susisiekite su DR AJAYI ir susigrąžinkite savo meilę. galite susisiekti su juo el. paštu: Drajayi1990@gmail.com arba „Whatsapp OR Viber“ numeriu: +2347084887094. Grįžtame man padėkoti, tai pažadas.

    AtsakytiPanaikinti