2014/01/26

Pietūs vienam



Šiuo metu slidinėju Austrijos Alpėse. Smagu nenupasakojamai! Paskutinės savaitės prieš kelionę buvo tiesiog beprotiškos - darbų terminai, pasiruošimas, puolančios ligos ir pan. Gaminti, o ypač sau vienai nebuvo nei noro, nei jėgų. Va tada prisiminiau savo mėgstamiausią greitą patiekalą, kažkada sumeistrautą iš likučių rastų šaldytuve. Karštos salotos:

Vienai porcijai reikia maždaug:
200g šaldytų šparaginių pupelių
50g minkšto ožkos sūrio
5 džiovintų pomidorų aliejuje
kelių griežinėlių vytinto Parmos kumpio
druskos, pipirų
  1. Šparagines pupeles išviriau sūdytame vandenyje. Nusunkiau jas ir sudėjau į lėkštę. Ant viršaus sutrupinau ožkos sūrį, sudėjau plonais griežinėliais pjaustytus pomidorus ir sulėšytą kumpį. Viską sumaišiau. Voila:)

Labai skanu ir be kumpio. Nieko įmantraus, bet man šie produktai labai dera. Dažnai valgau salotas ir mišraines be padažo, nereikia man jo ir čia:) Pagaminu greitai, nesuteršiu daug indų ir beveik visuomet turiu reikalingų produktų. Idealus variantas kuomet reikia gamintis pietus sau vienai.
Skanaus:)

4 komentarai:

  1. Mano skonio derinys :) gaila tik pomidorų šaldytuve yra...

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Indre, pas mus irgi pupelės ir ožkos sūris labai neužsilaiko:) Pomidorų visuomet turiu tik todėl, kad didesniais kiekiais juos perkam:)))

      Panaikinti
  2. atrodo ir skamba labai skaniai. reiks pasidaryt :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Man pastaruoju metu be kumpio netgi skaniau pasidarė. Ir dabar kažkaip dažniau vakarienei šis patiekalas nutinka

      Panaikinti