2013/03/08

Blynų džiazas


Šie blynai visiškai kitokie nei įprastiniai. Labai tinka besiliekninančioms, kviečiams alergiškoms arba daug atliekamų kiaušinių baltymų turinčioms šeimininkėms:)
 Pagrindinė tešla (3 porcijoms)
250g kiaušinių baltymų (7 kiaušinių baltymai)
100g avižinių dribsnių (maždaug 300ml)
1 šaukšelis cukraus
sviesto kepimui

Visus ingredientus (kiaušinių baltymus, avižinius dribsnius ir cukrų) sudėjau į virtuvinį kombainą ir suplakiau. Jei plaksite ilgiau, avižiniai dribsniai susitrins smulkiau. Man patinka stambesni avižų gabaliukai, tad plaku tik keliolika sekundžių, kol tešla gerai susimaišo.
Kepiau įkaitintoje keptuvėje, vos vos pateptoje sviestu. Šiame recepte nėra svarbu susverti gramas į gramą, tešla turi būti grietinės tirštumo. Blynai tokie kietoki, yra ką pakramtyti, ypač jei nelabai smulkinote avižas. Bet man patinka aiškiai jausti valgomų produktų skonį:) Labai tinka  su uogomis ir klevų sirupu (todėl į pačius blynus dedu mažai cukraus).

Blynai tikrai puikūs, bet pašėlkime virtuvėje - štai kelios jų variacijos, visiškai pakeičiančios skonį:

Blynai su obuoliene
Vietoj cukraus įdėjau du didelius šaukštus obuolienės. Blynai pasidaro minkštesni ir kvepia cinamonu (nes taip kvepia mano obuolienė). Tokius blynus valgau vienus, užgerdama juoda arbata su pienu.


Blynai su varške
Prie pagrindinės tešlos pridėjau 150g varškės (kartu su kitais ingredientais sudėjau į virtuvinį kombainą). Blynai pasidarė stori ir minkšti kaip debesėliai. Avižų skonis pasislepia po varške ir net sunku suprasti, kad tokį stebuklą iškepėte be miltų. Mano vaikai tokius blynus labiausiai mėgsta valgyti su jogurtu ir uogomis.

Blynai su varške ir obuoliene
Vietoje cukraus dėjau obuolienės ir pridėjau varškės. Kvapnūs, minkšti blynai. 
Kai kepu vaikams, kepu šį paskutinį variantą. Mano obuolienė virta beveik be cukraus, blynai neriebūs  ir, svarbiausia, labai gardūs!

4 komentarai:

  1. Išbandyta. Labai skanūs blynai.:) Ačiū už receptą.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. va tokie komentarai pakelia nuotaiką visai dienai! Smagu, kad patiko ir ačiū, kad apie tai parašėte:)

      Panaikinti
  2. Dėkui už nuostabų receptuką! Išbandyta studentiškomis sąlygomis, kai ingridientų namuos praktiškai nėra, laiko gaminti taip pat stoka, o pavalgyti ir skaniai, ir sveikai norisi. Bus gaminama dažnai!

    AtsakytiPanaikinti