2013/01/16

Angostura, kokteiliai ir kiti geri dalykai

Mažieji Kiauniukai vis serga, auginasi dantis, sloguoja, neina į darželį, nemiega pietų ir visaip kitaip linksminasi. Nenuobodžiaujam:) Dienos pabaigoj paprastai jaučiuosi pavargusi ir nieko nesuspėjusi. Bet kartais būna stebuklingų dienų. Man tokia nutiko penktadienį! Vaikai buvo beveik sveiki, lauke pasakiškai snigo, tad praleidom visą rytą miške prie mano tėvų namų. Mano mažieji Kiauniukai visi trys telpa į vienas roges - smagiai pasivažinėjom. Dar purtėm medžių šakas vieni ant kitų ir liežuviu gaudėm snaiges (cha, stebiuosi, kodėl paskui jie susirgo:). Leliukas Kiauniukas visąlaik kvatojo ir mojavo rankytėmis - įmūrytas į žieminį kombinezoną nelabai daugiau ką gali:) Didieji Kiauniukai siautė, voliojosi ir spėliojo medžių pavadinimus. Panelė Kiaunytė labai sumani ir pastabi, tai penktadienį išmoko atskirti egles, pušis ir kadagius. Mažasis Kiauniukas sakė bet kokius pavadinimus ir po sniegu vis ieškojo grybų - mat labai juos mėgsta:) Vėliau, kol vaikai miegojo, paruošiau žemoje temperatūroje troškintą jautienos kumpį - tikras džiaugsmas skrandžiui. Dar spėjau sutvarkyti namus (tikra supermama ir superžmona:) ir vakare, palikusi vaikus ponui Kiaunėnui, išlėkiau į romo "Angostura" kokteilių degustaciją.
Tai buvo pimas man, kaip maisto tinklaraštininkei, atsiųstas kvietimas į renginį. Jaučiuosi labai pamaloninta:) O ir renginys buvo neįtikėtinai puikus, dėl daugelio priežasčių:
- kokteilių beveik negeriu, išskyrus kokteilius romo pagrindu (va kaip pasisekė),
- vakarėlio metu buvo pristatytas tikrai geras romas "Angostura". Čia ne tik mano nuomonė:) Nuo šiol Angostura 1919 - mano mėgstamiausias romas. Labai švelnus ir kvapnus.
- kokteilius ruošė ir mus mokė vienas geriausių Lietuvos barmenų Robertas Janovskis, miklus, charizmatiškas ir man asmeniškai labai gražus (Ponas Kiaunėnas iki šitos vietos, tikiuosi, nepaskaitys:)
- sužinojau daug konkrečių ir paprastų dalykų apie romo kokteilius (tips&tricks taip sakant) ir dabar galėsiu ruošti kokteilius neprasčiau nei ponas Kiaunėnas (o jis tikrai kokteilių meistras).
Man labiausiai patiko "Peach and Basil Frosen Daiquiri"
ir "Golden Grandfather" kokteiliai. Tikrai juos darysiu ir pasakosiu apie juos. O šįvakar tik papasakosiu, kaip Robertas ruošė "Golden Grandfather" kokteilį - man jis skaniausias, nors tikriausiai sunkiausiai paruošiamas:)

vienam kokteiliui:
50 ml romo ANGOSTURA 1919
10 lašų ANGOSTURA AROMATIC BITTERS 
10 g citrinžolės 
1 griežinėlis apelsino 
1 stalo šaukštas skysto medaus 
30 ml ginger beer (imbierinio alaus)
Į plaktuvą (šeikerį) įdedame citrinžolę ir apelsino griežinėlį ir sutriname juos grūstuvu. Įpilame romo, įdedame medaus ir ledo. Viską labai gerai išplakame ir iškošiame į paruoštą taurę su ledu. Ant viršaus užpilame imbierinio alaus ir užlašiname biterį.


Beje, nuotraukos ne mano, jomis maloniai pasidalino organizatoriai (renginį organizavo Mineraliniai Vandenys)

O pabaigai - barmeno Roberto patarimai ruošiant kokteilius:
  • Pagal galimybę stengtis, kad kokteilio taurė būtų atšaldyta
  • Kokteilio taurę pasirinkti pagal savo poreikį, nuotaiką, fantaziją...
  • Papuošimus daryti kuo paprastesnius ir pagal savo fantaziją, geriausiai kai papuošimas daromas iš kokteilyje panaudotų ingredientų.
  • Dėdami ingredientus į blenderį, įvertinkite, kad ledo ir saldumo visada spėsite įdėti daugiau - tai nuspręsite truputį paplakę ir paragavę.
P.s. Vyno mekoje dabar nuolaida Angostura 7YO ir  Angostura 1919 :)






7 komentarai:

  1. O nuotraukoje - JIS?:) Suintrigavai. Turiu galvoje kokteilius :) Gal padarom kokteilių vakarėlį? :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. aha, JIS:) ir kokteilis taip pat:))))
      padarom būtinai, kai tik grįšim iš kalnų? nes man vairuot kelionėj reikės. Dar aš ne viską papasakojau - gėrėm pvz., agurkinį daiquiri ir visai nebuvo blogai. Dar buvo Culta a la vida su spanguoliu sultimis, raudonųjų serbentų daiquiri ir mango-citrinžolės daiquiri.
      Vienžo, ruošiam romo kokteilių vakarėlį, su ANGOSTURA of course:)

      Panaikinti
  2. Oho, užpavydėjau! :)
    Ir tokių paaugusių kiauniukų, ir rogučių, ir jautienos kumpio, ir, žinoma, KOKTEILIŲ! AAAAAAAAAAAAA!!!!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. :))))))))) Kokteilių vakarėlį Jums kada atskirai padarysim, kai jau abi galėsim be stabdžių jais mėgautis:)

      Panaikinti
  3. Jūsų tinklaraštis buvo pažymėtas http://menukampelis.blogspot.com/2013/01/the-blogger-tag-liet-tinklarastininku.html

    AtsakytiPanaikinti