1,2 kg nuvalytų ir plonai supjaustytų svarainių (be sėklyčių!)
750 g cukraus
1,5 l degtinės (mano Ponas Kiauėnas tiki tik "Absolut":)
Svarainius sudėjau į trilitrinį stiklainį ir užpyliau cukrumi. Kitą dieną, kai išsiskyrė sultys ir ištirpo cukrus, užpyliau degtinę.
Palaikiau tamsioje vietoje 3 mėnesius, nupyliau ir supilsčiau į butelius. Svarainius apibarsčiau cukrumi ir džiovinu vaisių džiovyklėje.
Šiemet jau po dviejų mėnesių pradėjom ragauti savo trauktinę - mat pernai palaikėm ją nenupiltą ilgiau, 4 ar 5 mėnesius ir ji pasidarė rūgšti. Ponui Kiaunėnui tiko ir tokia, bet man jau nebuvo skanu. Todėl dabar ragavom. Iš pradžių per daug jautėsi spiritas ir buvo labiau saldu nei rūgštu. O va pirmąją naujųjų metų dieną viskas buvo puiku - saldžiarūgštis gėraliukas, visai nesijaučia spiritas - labai apgaulingas:) Ir dar labai skaniai kvepia. Į sveikatą!
paciu laiku radau :)
AtsakytiPanaikintiSmagu:) Aš jau irgi galandu peilius svarainiams:))
PanaikintiIeskau svarainiu ir darysiu :) Gimines dave paragaut tai pasakisko skonio :)
AtsakytiPanaikintiKaip tik prieš porą dienų supjausčiau ir užpyliau dvi normas. Ir Ikea prisipirkau gražių butelių:) Reikia tik dabar tuos du-tris mėnesius iškentėt:)))
PanaikintiJei gerai supratau, tai prieš pilant degtinę, svarainių neišgrėbėt? Ir svarainius džiovinote tik jau praėjus keliems mėnesiams? Taip sakant, gavosi džiovinti svarainiai su laipsniais? :)
AtsakytiPanaikintiTikrai taip:) tų laipsnių ten ne kažkiek lieka, bet vaikams tokių svarainių neduodam:)
PanaikintiLabai skanu!
AtsakytiPanaikinti