2012/11/08

Šokoladinė mėtinė Panna Cotta

Kartais užeina kažkoks nepaaiškinamas nenoras rašyti. Nors pilnas kompiuteris džiovintų receptų su nuotraukomis. Bet tiesiog mintys negula. Tad susitvarkiau drabužinę (jaučiuos tikra didvyre), nusiskutau pusę galvos (kirpėjas įkalbino) ir susirašiau darbų planą ateinančiai savaitei (tinklaraščio rašymas įtrauktas). Gal padės:)
Prieš porą savaičių Ponas Kiaunėnas padovanojo man puokštę paskutinių kvapnių mėtų iš jo Mamos sodo. Pagalvojau, kad Mojito nevertas tokių gražių mėtų ir reikia jas panaudoti tinkamiau. Pirmas derinys, apie kurį pagalvojau - mėtos su juodu šokoladu. Va taip ir atsirado mėtinė šokoladinė Panna Cotta:
14 porcijų sunaudojau:

750 ml grietinėlės
350 ml pieno
100g juodo šokolado (šįkart Lindt 85 proc.)
100g cukraus
didelę saują mėtų
pusę vanilės ankšties
želatinos vienam litrui skysčio
  1. Grietinėlę su mėtomis ir perjauta bei išskobta vanilės ankštimi pakaitinau iki virimo, nukaičiau ir palikau pusvalandžiui.
  2. Grietinėlę darkart užkaitinau, perkošiau ir užpyliau ant sulaužyto šokolado. Išmašiau iki vientisos masės.
  3. Želatiną  ir cukrų subėriau į pieną ir maišydama pakaitinau kol želatina ištirpo. Sumaišiau su šokoladine mėtine grietinėle ir išpilsčiau į silikonines keksiukų formas. Palikau šaldytuve  6 val.

Valgėm be jokio padažo ir buvo labai skanu. Mažieji Kiauniukai valgydami gal keturis kartus pagyrė (labau jau jie mandagūs:). Panna Cotta nelabai saldi, stiprus juodo šokolado skonis ir aiškiai jaučiasi bei kvepia mėtos. Puikiai!
O čia panakotinis packmanas:)))))

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą