2014/09/09

Naujos pradžios ir braškinis daikiris

Šiandien Mažiausiąjį Kiauniuką pirmąkart išvedžiau į darželį. Jei būčiau galėjus, būčiau sėdėjus saulės nušviestame, gėlių pilname savo balkone ir siurbčiojusi kokį mėgstamą kokteilį. Bet buvo 10 val. ryto, lijo lietus, buvo šalta ir mažylis darželyje teištvėrė tik pusvalandį. Tai užteko ir kavos:) Bet pasvajoti juk galima:)))
Jau ne kartą minėjau, kad be galo mėgstu braškes. Tad nedaugžodžiauju - štai Jums vienas mėgstamiausių mano kokteilių - braškinis daikiris (strawberry frozen daiquiri). Jo gamybai puikiai tinka ir šaldytos uogos:)


1 porcijai reikia:
50ml romo
25ml šviežiai spaustų laimo sulčių (~ pusės laimo)
saujos braškių
1-2 šaukštų cukraus
saujos ledukų
  1. Visus ingredientus sudėjau į plaktuvą ir plakiau iki vientisos masės.
  2. Supyliau į atšaldytą taurę.
Labiausiai mėgstu Angostura romą, dažniausiai jį ir naudoju. Jei braškės šaldytos su cukrumi, tai greičiausiai papildomai jo dėti nereikia - nebent mėgstate saldžius kokteilius. Nerekomenduoju daryti labai didelio kokteilio kiekio (nebent labai daug gėrėjų:), nes susmulkinti ledukai greit tirpsta ir šyla.
Dar pagalvojau - kokia čia mama atrodau, kad taip džiaugiuosi vaikus į darželį išleidus ir alkoholio noriu nuo pat ryto... Jausmas tai labiau toks bittersweet apima - smagu, kad vaikai auga, kad atranda naujus dalykus. Kartu ir liūdna bei sunku juos paleisti. Turėsiu daugiau laiko be vaikų, bet jau suplanuota krūva darbų - todėl ir svajoju apie nieko neveikimą ir kokteilius balkone...

2 komentarai:

  1. o, šitą bandysiu - ir romą mėgstu, ir braškes :)
    O aš vis kartais pagalvoju prisimindama, ar aš mama baisi, ar mano vaikas labai savarankiškas, bet aš jį darželį pirmą dieną - visai dienai palikau... bet ir darželis kitoks nei įprasti, ir auklė pati nuostabiausia, kokia tik gali būti - kaip Merė Popins buvo :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Man kokteiliai romo pagrindu - patys skaniausi. Na dar gera Margarita patinka, o kitokių tai net negeriu.
      O dėl darželių - tai daug čia visokių modelių ir būdų:) Svarbiausia, kad vaikas gerai jaučiasi:)

      Panaikinti