2013/10/05

Cukinijos pyragas su šokoladu

Dar vienas saldus kepinys iš daržovės. Pasiruoškit, tokių bus daugiau - daržovių metas gi:) Šitam pyragui galima naudoti ir jaunutes cukinijas ir tokias pagyvenusias, peraugusias. Tik tuomet reikia jas nulupti ir išimti sėklas. Jaunutes cukinijas galima naudoti su viskuo.

2 kepaliukams reikia:
2 lengvai išplaktų kiaušinių
250g cukraus
0,5 šaukštelio maltos vanilės ankšties
450g tarkuotos cukinijos
180g ištirpinto sviesto
2 šaukštelių kepimo miltelių
Žiupsnelio druskos
400g miltų
0,5 šaukštelio malto muskato riešuto
2 šauktelių cinamono
150g kapotų graikiškų riešutų
100g džiovintų spanguolių
100g kapoto šokolado

  1. Orkaitę įkaitinau iki 175 laipsnių. Dvi stačiakampes kekso formas ištepiau sviestu ir pabarsčiau miltais.
  2. Dideliame dubenyje išsukau kiaušinius, cukrų ir vanilę. Įmaišiau tarkuotą cukiniją ir tirpintą sviestą.
  3. Atskirame dubenėlyje sumaišiau miltus, druską, kepimo miltelius, muskatą ir cinamoną. Sausus ingredientus dalimis (per tris kartus) įmaišiau į tešlą. Galiausiai sudėjau riešutus, spanguoles ir šokoladą.
  4. Tešlą padalinau į kepimo formas ir kepiau 55 minutes (kol į storiausią vietą įsmeigtas medinis pagaliukas ištrauktas buvo švarus).
  5. Ištraukus pyragus 10 minučių palikau kepimo formose o po to išverčiau ant vėsinimo grotelių.
Labai skanus pyragas. Kepiau dvigubą normą ir du pyragus užšaldžiau. Atšildžius jie buvo lygiai tokie pat skanūs. Labai tinka pusryčiams, pavakariams arba kai Ponas Kiaunėnas neršia virtuvėje ieškodamas "ko nors skanaus":)
Receptą užmačiau simplerecipes.com

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą