2012/06/05

Alaus ir sūrio duona Tėvo dienai

Labai mėgstu visas šventes, o Mamos ir Tėvo dienos man pačios gražiausios pavasario šventės. Mėgstu džiuginti artimuosius, labiausiai skaniu maistu. O kadangi ponas Kiaunėnas puikus tėtis, lepinom jį nuo ryto fritata, greitpyragiu ir alaus duona:

Dideliam kepalui prireikė:
450g miltų
15g kepimo miltelių
100g smulkiai tarkuoto čederio sūrio 
šaukštelis druskos
šaukštas cukraus
0,45l kvietinio alaus

  1. Orkaitę įkaitinau iki 180°C.
  2. Dubenyje sumaišiau persijotus miltus, kepimo miltelius, sūrį, druską ir cukrų.
  3. Po truputį pildama įmaišiau alų. Tešla gavosi gana tiršta.
  4. Kepiau valandą - bet jau po kokių 50 minučių reiktų patikrinti, nes kepimo laikas labai priklauso nuo orkaitės ir nuo kepamo kepalo storio.
Labai greit paruošiama duona, puikiai tinkanti užkandžiams. Nereikia nieko minkyti ir kildinti. Jaučiasi malonus sūrio skonis ir vos menamas alaus kartumas. Labai rekomenduoju.

Galėčiau pasakoti ir pasakoti, koks puikus tėtis yra ponas Kiaunėnas. Na bet tiesiog parodysiu vieną dalyką. Štai tokius meno kūrinius vaikams jis piešia uogiene ant pusrytinės košės:

Aš geriausiu atveju veidelį arba gėlytę kokią uždrebiu. Todėl mažieji Kiauniukai visuomet nori, kad Tėvelis jiems košę virtų:)
O dar turime labai puikius senelius, tad drauge su Kiauniukais jiems iškepėm greitpyragį (na tokį paprastą greit iškepamą pyragą) ir va taip papuošėm orchidėjomis nuo palangės:

4 komentarai:

  1. Jau tas košės pateikimas... dieviškas! Neįsivaizduoju, kaip galima būtų nevalgyti tokios košės :) Linkėjimai puikiajam Kiaunėnui :) O orhidėjomis puoštas keksiukas kvepia prabanga :)Gražu!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ponas Kiaunėnas visas baisiai patenkintas perskaitęs šitą komentarą:) Siunčia linkėjimus atgal!

      Panaikinti
  2. Košė puiki!
    Kadangi per mamos dieną buvo mamos vaišės, tai per tėčio dieną, buvo tėčio vaišės ir jis mus lepino savo firmine kiaušiniene pusryčiams ir orkaitėje keptu viščiuku su citrina ir rozmarinu pietums. Bet, kadangi jis puikus tėtis, tai aš vis tik iškepiau rabarbarų pyragą. :D
    Apie ką mes čia? Už puikius tėčius! :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Sutinku, Vilma - už puikius tėčius! O Jūsų tėčio vaišės labai prašmatniai ir skaniai skamba:)

      Panaikinti