2012/06/24

Karališkos krevetės su braškėmis ir čili padažu

Oooj, nebespėju visai nieko. Na bet taip visiškai. Mažiesiems Kiauniukams nuo birželio pradžios atostogos, tad dienos dabar pilnos jų džiaugsmų, vargų ir rūpesčių. Vakare jau niekam jėgų nebepakanka:) Na bet laimingi raudonskruosčiai vaikai viską atperka. Tad nesiplėsiu ir greit greit papasakosiu kaip labai greit galima labai skaniai pavakarieniauti. Ponas Kiaunėnas mane palepino karališkomis krevetėmis - šviežiomis! - kartais galima jų užtikti parduotuvėj. Tai prisiminiau per "Skonio studijos" seminarą ragautas krevetes ir štai jums fantastiškiausias patiekalas:

Į lėkštę tilpo (ir vienam žmogui pakako):
3 karališkos krevetės
11 braškių
šaukštas medaus
2 šaukštai čili padažo
20g brendžio
keli šaukštai alyvuogių aliejaus
druska, pipirai

  1. Krevetes nudarinėjau ir apkepiau įkaitintame alyvuogių aliejuje (tik vos vos, neperkepiau jų). Pagardinau druska ir pipirais.
  2. Užpyliau brendį ir padegiau - flambiravau (nežinau kaip reiktų teisingai lietuviškai pavadinti šitą veiksmą).
  3. Sudėjau medų, čili padažą, braškes ir pakaitinau, kol braškės šiek tiek pasileido.
Be galo mėgstu krevetes ir braškes. Ir kartu, ir atskirai:) Todėl man šis patiekalas - tiesiog tobulas! Kol nesibaigė braškių sezonas, siūlau būtinai pabandyti. Tinka ir tigrinės krevetės, žinoma, bet su karališkomis patiekalas tampa karališkas. Galima tokias krevetes valgyti su salotomis, jei tik jų yra namie. Bet gardu ir taip:)





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą