2012/04/25

Pastarnokų-morkų blynai

Nuolatos stengiuosi, kad mano šeimyna valgytų kuo daugiau ir kuo įvairesnių daržovių. Išties tai šitoj vietoj nėr jokių problemų, nes mano kiauniukai visaėdžiai:) Bet kažkaip vis norisi nustebinti ir pamaloninti juos, tad vis ieškau naujų idėjų.
Prieš kelias dienas gavau iš savo mamos krūvą pastarnokų - puiki daržovė! Dedu ją į verdamas sriubas, bulvių košę arba tiesiog išverdu kartu su bulvėmis. Na bet kad jau gavau didesnį kiekį, nusprendžiau paruošti šias dažove kaip nors įdomiau. Tikslaus šaltinio negaliu nurodyti, nes panašius blynus mačiau net keliose vietose. O krakmolą naudojau todėl, kad kažkaip netikėtai namie baigėsi miltai. Bet miltai čia puikiausiai tinka, kitąkart juos ir dėsiu:)

Krūvai blynų prireikė:
3 didelių pastarnokų
4 mažų morkų
kelių svogūnų laiškų (šviežių iš mamos sodo!)
3 kiaušinių
maždaug 6 šaukštų krakmolo
druskos, pipirų
  1. Pastarnokus ir morkas sutarkavau burokine tarka. Tiksliau, mano puikusis pagalbininkas virtuvinis kombainas sutarkavo:)
  2. Tarkuotas daržoves sumaišiau su amulkiai pjaustytais svogūnų laiškais, lengvai išplaktais kiaušiniais, krakmolu, druska ir pipirais.
  3. Kepiau įkaitintoje keptuvėje ant saulėgrąžų aliejaus.
Blynus valgėm su grietine. Puiki vakarienė! Pastarnokas toks saldokas, saldesnis net už morką. Ir spalviškai gražiai atrodo. Beje,  G.R.Martino "Songs of Ice and Fire" serijos knygose veikėjai nuolat valgo pastarnokus ir įvairius jų patiekalus patiekia pokyliams. Dabar suprantu kodėl:)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą