2012/03/07

Obuolių pyragas su rikota, Madeira ir riešutais

Na štai, leliukui Kiauniukui suėjo mėnuo ir pats laikas man grįžti iš tėvystės atostogų:) Puikus buvo mėnuo - tiesiog mėgavausi būdama daugiavaike mama. Net kompiuteriui laiko neliko:) Na bet jau nusistovėjo šiokia tokia rutina, tad pasistengsiu kuo dažniau ištaikyti laiko parašinėjimams. Nes meilė maistui niekur nedingo ir toliau gaminu daugiau nei spėju fotografuoti ir aprašyti. Sugrįžtuvių proga labai skanus pyragas pagal Lucullian Delights receptą:

24 cm skersmens pyragui prireikė:
3 kiaušinių
200 ml cukraus
125 g rikotos
100 ml saulėgrąžų a;iejaus
žiupsnelio druskos
300 ml miltų
1 šaukštelio kepimo miltelių
viršutiniam sluoksniui:
4-5 obuolių
poros šaukštų sviesto
6 šaukštų Madeiros
4 šaukštų rudo cukraus
75 g riešutų (graikiškų arba lazdyno)
  1. Pirmiausia paruošiau viršutinį sluoksnį: nulupau ir nedideliais kubeliais supjausčiau obuolius, sukapojau riešutus.
  2. Sviestą ištirpdžiau keptuvėje, sudėjau obuolius, Madeirą ir cukrų. Viską pakepinau ant nedidelės liepsnos apie 10 minučių, kol skystis beveik išgaravo. Sudėjau kapotus riešutus, sumaišiau, nukėliau nuo ugnies ir leidau mišinius atvėsti.
  3. Orkaitę įkaitinau iki 175°C.
  4. Kiaušinius išsukau su cukrumi iki purumo (kol masė pabalo ir padvigubėjo). Sudėjau rikotą, išmaišiau iki vientisos masės, tuomet supyliau aliejų ir vėl gerai išmaišiau.
  5. Miltus persijojau, sumaišiau su kepimo milteliais, druska ir įmašiau į sūrio-kiaušinių masę.
  6. Tešlą supyliau į apvalią silikoninę formą, ant viršaus paskleidžiau riešutų-obuolių sluoksnį.
  7. Kepiau apie 40 minučių, dantų krapštuku patikrinau ar pyragas iškepęs.
Labai skanus pyragas. Biskvitas drėgnas ir švelnus, madeira ir riešutai puikiai dera su obuoliais. Beje, kepiau ir su graikiškais, ir su lazdyno riešutais. Abu variantai puikūs. Mes su ponu Kiaunėnu labiau mėgstam lazdyno riešutus, tad simpatijas atiduodam jiems:) Tikrai daug žmonių ragavo šitą pyragą ir visiems labai patiko. Pasilepinkite puikiu skanumynu ir Jūs:)



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą