2015/02/28

Saldus savaitgalis su kriaušių pyragu

Ar Jums nutinka taip, kad kasdienis mylimas dalykas staiga pradeda erzinti, tarsi ilgai nešiojamas ir pabodęs rūbas. Jis tarsi dar geras, atlieka savo paskirtį, normaliai atrodo, bet nebedžiugina. Va taip man dabar su mano tinklaraščiu. Norisi pokyčių, bet jie dar iki galo aiškūs. Tad sveiki atvykę į permainų laikotarpį:)
Išvaizda ir forma gali keistis, bet meilė maistui niekur nedingsta. Šįkart dalinuosi labai paprastu ir greitu įspūdingo apversto kriaušių pyrago su šokoladu receptu. Kriaušių turėjo būti daugiau, bet gamybos metu trečdalis kriaušių nusėdo Mažųjų Kiauniukų pilveliuose:) Jei namuose šmėžuoja kriaušių mėgėjai, šiam receptui pirkite daugiau kriaušių.


22cm skersmens pyragui prireikė:
2 didelių kriaušių
80g juodo šokolado (75% kakavos)
400g sluosniuotos tešlos
50g sviesto
50g miltelinio cukraus
  1. Kriaušes nulupau, išėmiau sėklides ir supjausčiau gabaliukais.
  2. Orkaitę įkaitinau iki 200° C.
  3. Tešlą padalinau į dvi dalis ir iškočiojau 2 trijų milimetrų apskritimus (22cm skermens).
  4. Šokoladą sutarkavau per stambią tarką. Du šaukštus atidėjau, o likusį šokoladą paskleidžiau ant pirmo tešlos apskritimo, palikus 1 cm kraštą. Kraštą patepiau vandeniu ir uždėjau ant viršaus antrą apskritimą, paspaudžiau kraštus, kad gerai suliptų.
  5. Keptuvėje be rankenos (arba tokioje, kurią galima dėti į karštą orkaitę) ištirpdžiau sviestą. Tolygiai pabarsčiau miltelinį cukrų ir leidau jam ištirpti. Sudėjau ir tolygiai paskirsčiau kriaušių gabaliukus. Ant vidutinės ugnies pakepiau kriaušes apie penkias minutes, kol kriaušės tapo permatomos o cukrus pradėjo karamelizuotis.
  6. Uždengiau kriaušes tešlos apskritimais ir kepiau apatinėje orkaitės lentynoje apie 25 minutes kol tešla gerai iškepė ir apskrudo.
  7. Ištraukusi pyragą palaukiau 5 minutes ir tuomet išverčiau ant lėkštės. Leidau pyragui šiek tiek pravėsi ir apibarsčiau tarkuotu šokoladu. 


 Pyragą valgėme šiltą, bet gardus jis buvo ir visiškai atvėsęs. Skanaus savaitgalio!

1 komentaras: