2012/04/25

Pastarnokų-morkų blynai

Nuolatos stengiuosi, kad mano šeimyna valgytų kuo daugiau ir kuo įvairesnių daržovių. Išties tai šitoj vietoj nėr jokių problemų, nes mano kiauniukai visaėdžiai:) Bet kažkaip vis norisi nustebinti ir pamaloninti juos, tad vis ieškau naujų idėjų.
Prieš kelias dienas gavau iš savo mamos krūvą pastarnokų - puiki daržovė! Dedu ją į verdamas sriubas, bulvių košę arba tiesiog išverdu kartu su bulvėmis. Na bet kad jau gavau didesnį kiekį, nusprendžiau paruošti šias dažove kaip nors įdomiau. Tikslaus šaltinio negaliu nurodyti, nes panašius blynus mačiau net keliose vietose. O krakmolą naudojau todėl, kad kažkaip netikėtai namie baigėsi miltai. Bet miltai čia puikiausiai tinka, kitąkart juos ir dėsiu:)

2012/04/16

Gimtadienio tortas

Šią savaitę švenčiam Panelės Kiaunytės ketvirtą gimtadienį. Taip taip, teisingai supratot pirmą sakinį - švenčiam visą savaitę - su seneliais ir šeima, darželyje, su draugais. Dar į tarpą spėjom Kiauniukų pusbrolio gimtadienį pašvęsti:) Na, trumpiau tariant, šią savaitę kepiau keturis tortus. Išdidžiai pristatau savo pačios sugalvotą torto receptą. Na, biskvitą kepu pagal klasikinį receptą, čia mano nuopelno mažai, bet šokoladinio kremo ir grietinėlės-slyvų sluoksnio receptus tikrai sugalvojau pati ir per keletą metų atitaikiau geras proporcijas - tortas labai nesudėtingai paruošiamas, tikrai visuomet pavyksta ir labai gardus:) Žinoma, dalis torto sėkmės slypi stebuklingame slyvų uogienės skonyje - ją verdu pati. Bet ir su parduotuvine slyvų uogiene ar džemu turėtų pavykti:)

2012/04/04

Mano vizitinė kortelė - šokoladinis pyragas

Maždaug kartą metuose man paskambina brolis ir paklausia mano šokoladinio pyragao recepto. Siunčiau jį jam įvairiais formatais (skype, sms, meilu) į įvairiausias šalis, kur jis tuo metu buvo, bet kasmet jis niekaip to recepto neberanda:) Na, nesunku gi darkart viską papasakoti, o su broliu visuomet smagu pabendrauti:) Kai šiemet pasakiau, kad specialiai jam parašysiu receptą savo bloge, tai mano mylimiausias brolis nuoširdžiai nustebo, kad aš tokį turiu:)
Pyrago receptą parsivežiau iš Prancūzijos, nusirašiau iš šeimos, kurioje gyvenau, receptų sąsiuvinio:) Ilgai tai buvo mano firminis pyragas, kurį mielai kepiau, bet recepto nesakydavau. Paskui receptą duodavau, tiksliai tokį, kokį kažkada nusirašiau, bet nepasakydavau keleto smulkmenų ir patobulinimų, kuriuos atradau nuolatos kepdama šį pyragą:) Čia tikriausiai dažniausiai mano keptas pyragas, visuomet visų laukiamas ir mėgstamas. Šįkart receptas be jokių paslapčių, kepkite ir mėgaukitės:)



2012/04/02

Kalakutienos pyragas

Šį savaitgalį pagaliau padariau vieną darbą, kurį ruošiausi padaryti jau metų metus - nusipirkau mediatekos abonementą Prancūzų institute. Lankydavausi ten studijų metais, o paskui vis žadėjau, žadėjau, bet niekaip nebeužsukau. Panelė Kiaunytė jau antrą semestrą čia lanko prancūzų kalbos kursus, tad šį šeštadienį ją nuvedusi atlikau dar vieną iš "svarbių darbų sąrašo". Beje, jei nors truputį skaitote prancūziškai, nuoširdžiai rekomenduoju apsilankyti mediatekoje. Didelė knygų, žurnalų, CD, DVD pasiūla ir kambarys mažiesiems - būtinai vesiuosi ten savo Kiauniukus. Taigi, kol laukiau savo panelės Kiaunytės, pavarčiau keletą žurnalų. Ir tuomet į rankas man pakliuvo "Cuisine et Vins de France" 142 numeris (2011 metų lapkričio mėn.) Skaičiau jį visas 45 minutes kol laukiau ir dar parsinešiau namo. Numeryje 75 receptai, tai maždaug 60 iš jų noriu išbandyti:) Labai skanios nuotraukos, išsamūs aprašymai, nesudėtingi receptai ir ingredientai. Ir dar daug įdomių dalykų - pvz., kaip reiktų apibūdinti vyną - kokias savybes ir kokiais žodžiais. Na, jau susiradau kur ir kaip užsiprenumeruoti šitą žurnalą (galima, be abejo, skaityti ir mediatekoje) - vienu žodžiu laukite daug prancūziškos virtuvės receptų:) Pirmasis - kalakutienos pyragas, nes norėjau įtikti ponui Kiaunėnui, kuris tokius labai mėgsta. Beje, originaliame recepte naudojama vištiena, bet neturėjau kaimiškos vištienos, o didžiųjų paukštynų tiekiamos mėsos mes nevalgom:)