2012/08/21

ATOSTOGOS!!!!

Tikriausiai jau ir taip aišku, kai tokia tyla eteryje:) Dar niekad nebuvau tokia pavargus ir tokia laiminga tuo pačiu metu. Jau net truputį laukiu rugsėjo, kuomet du vyresnieji Kiauniukai iškeliaus į darželį, o aš galėsiu grįžti prie savo rankdarbių, rašinėjimų ir skaitymo. O čia tiesiog fotoreportažas apie tai, ką vasarą gaminom, bet pritrūko jėgų aprašyti:













10 komentarų:

  1. Bet kiek grožybių! Dailūs ne tik skanėstai, bet ir mažieji Kiauniukai :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ačiū, Aušra:) Mažieji Kiauniukai - mano džiaugsmas ir pasididžiavimas:) Tai visi pagyrimai labai glosto širdį:)

      Panaikinti
  2. Oooj, kiek skanumynų... Gal bent nuorodas įmanoma būtų gauti, iš kur šie receptai (aišku, jei jie yra internete). Ypač domina pirmasis - atrodo nesunkiai pagaminamas dalykėlis, o ir seilės varva žiūrint. :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Per rugsėjį pasistengsiu aprašyti viską. O pirmoj nuotraukoj ledai, jų labai įvairių variacijų yra, idėja iš Tupperware receptų. Labai trumpai: indelis saldaus kondensuoto pieno, 420g riebios grietinėlės (350ml), 2 pokelių šokoladinių sausainių, 100g juodo šokolado (70proc. kakavos). Grietinėlę išplakiau iki standumo, sumaišiau su kondensuotu pienu ir kapotu šokoladu. stačiakampį indą išklojau maistine plėvele, išdėliojau sluoksnį sausainių (gerąja puse žemyn). Užliejau grietinėlės-kond.pieno masę, išlyginau ir išdėliojau sluoksnį sausainių. Uždengiau viską maistine plėvele ir įkišau į šaldiklį. Plėvelės reikia, kad lengviau išsiimtų. Šitas kiekis produktų kaip tik idelaiai užpildo mano šaldytuvo stalčių ledukams:) Galima keisti sausainiu, priedus (riešutai, dž./šv.vaisiai), grietinėlės ir kond.pieno kiekį. Aš daug kartų bandžiau ir toks variantas mano šeimynai skaniausias:)
      Vėliau bus išsamesnis aprašymas:)

      Panaikinti
    2. Skamba nuostabiai :) Aš vis bijau pradėti naminių ledų gamybą. Nors mano "mažieji" jau visai ne maži, bet bijau, kad vien tik ledus ir teks gaminti :0)
      Su kokia nostalgija prisimenu laikus, kai ilsėdavausi vienam vaikui išėjus į darželį. O pas jus trys pypliai, tai įsivaizduoju, kiek reikalų ir veiksmo :)

      Panaikinti
    3. Taip taip, vienas vaikas namie man irgi kaip atostogos atrodo:)
      O ledai labai greit ir paprastai padaromi ir skanus labai. Dar darau visokius vaisiniu jogurtinius ledus - jiems turiu formeles.
      Jau nebepamenu, kada paskutinį kartą parduotuvėj ledus pirkau.

      Panaikinti
    4. Mano aukščiau rašytam komentare klaida - tikriausiai niekas nebandė daryti ledų ir nepastebėjo:) Ledų ir sausainių "sumuštiniams" reikia 1 indelio kondensuoto pieno (398g) ir 2 indelių po 420g grietinėlės. Ir dar 100g juodo šokolado. Trumpai tariant, giretinėlės reikia dvigubai daugiau nei kondensuoto pieno, kitaip ledai bus baisiai saldūs:)

      Panaikinti
  3. Oho, žiūrint į tortus, nepanašu, kad atostogavai. :D Viskas atrodo puikiai! Ech, sakai grįši prie rankdarbių... O aš grįšiu prie darbų, nes baigėsi mano mamiškos atostogos.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Žinok didžiosios dalies kepinių net nunfotografavau:) Man šiemet kažkokie tortų metai per menesį porą tenka iškept, kartais ir daugiau.
      O tavo mamiškos atostogos kažkaip greit pasibaigė? Sėkmingo starto darbuose!

      Panaikinti
  4. Va ir norėjau pasakyti, kad čia, turbūt, nė 20-osios dalies tavo gamintų gėrybių nematyt. Jau seniai laukiau, ką naujo įdėsi, o šios kelios nuotraukos tikrai paglostė skonio receptorius! Savo balsą atiduočiau už mėlynių tortą ir žemiau esantį rudų "blynų" perteptą skanėstą... Niam niam :)

    AtsakytiPanaikinti