tag:blogger.com,1999:blog-6879757743280414137.post8518999311182753978..comments2023-09-02T19:34:10.690+03:00Comments on Kiaunės reikaliukai: Moderni lietuviška virtuvė - braškiniai ledai su juodos duonos trupiniaisKiaunėhttp://www.blogger.com/profile/09680756877998157431noreply@blogger.comBlogger2125tag:blogger.com,1999:blog-6879757743280414137.post-35817546179973122962014-09-06T11:30:32.406+03:002014-09-06T11:30:32.406+03:00Uogienių cukrus, manau, puikiai čia darbą atliktų:...Uogienių cukrus, manau, puikiai čia darbą atliktų:) <br />Originaliame recepte Tomas R. dalį padažo atskyrė ir į jį dėjo lecitino, paskui pylė į sifoną ir darė putas - taip deserte atsirado dar daugiau skirtingų faktūrų (ir kaip gi moderni virtuvė be putų ir trupinių). Bet mes su Jurga Mi nusprendėm, kad neverta taip vargi, ypač kai neturi namie sifono:) Nes ne taip jau labai jaučiasi skirtumas tarp putų ir padažo.<br />Tą padažą tikrai galima keisti. Svarbu, kad jis būtų toks tirštesnis (kai paverdi braškes su vynu jos būna visai skystos:), nes kitaip subėgs į tuos trupinius. Uogienė čia tiktų tik rūgštesnė kokia, bent jau mano skoniui:)))) Želatina kambario temperatūroje nestingsta, arba jos reikia daug ir tai užtrunka ilgai. Tai aš bandyčiau su uogienių cukrumi matyt. Arba galiu Tau atseikėti šaukštelį agaro prie progos :D<br />O jau duonos ledų kaip užsinorėjau... neturiu ledų aparato tik, kitaip iškart varyčiau į virtuvę. Reiks pirkt, matyt, nes jau prisikaupė krūva ledų receptų.<br />P.s. liko tų duonos trupinių man tai jie visiškas gėris. VISUR tinka - ant salotų, jogurto, miuslių, padažų... Ir dėl panko ilgai traškūs išlieka.<br />Kiaunėhttps://www.blogger.com/profile/09680756877998157431noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6879757743280414137.post-5293560068984911972014-09-05T22:18:37.888+03:002014-09-05T22:18:37.888+03:00Jėga, Lina. Man labai patinka desertai su juoda du...Jėga, Lina. Man labai patinka desertai su juoda duona. Seniai seniai gaminau <a href="http://kepyklapenki.lt/2011/06/21/mes-ant-nemuno-uzauge-mylim-savo-miesta-kauna/" rel="nofollow">juodos duonos ledus</a>, ir jie buvo <i>dupliusgeri</i>. Parduotuvinis jogurtas su duona man irgi vienas iš mėgstamiausių. <br />Tavo desertą irgi saugausi, turėtų būt <i>osom</i> - gi ir duona, ir Tomas R. :D. <br />Kaip manai, jei vietoj agaro dėčiau želatiną arba tiesiog įdėčiau uogienių cukraus vietoj (dalies) cukraus - būtų panašu? Nesu tikra, ar noriu agaro pirkti, kai tiek jo tesunaudočiau, o jei tirštinam tik <i>šiek tiek</i>, gal toks pakeitimas labai nepakeistų tekstūros?Julėhttp://kepyklapenki.ltnoreply@blogger.com