2014/02/21

Skanusis varškės tinginys iš knygos "Sezoninė virtuvė"

Neturiu daug kulinarinių knygų. Nemėgstu verstų į lietuvių kalbą (nes labai jau dažnai pasitaiko vertimo klaidų), angliškas ar prancūziškas reikia siųstis ir tai nemažai kainuoja, o lietuvių autorių kulinarinės knygos dažniausiai man nelabai įdomios - tuos pačius receptus randu internete arba savo Larousse kulinarijos eciklopedijoje. Žinoma, yra išimčių: labai džiaugiuosi abiem VMG knygomis, dažnai jas vartau vien dėl gražių nuotraukų. O dabar turiu dar vieną mėgstamą knygą - Renatos Ničajienės "Sezoninė virtuvė"! Senai seku Renatos tinklaraštį, tad kai ji pakvietė į savo knygos pristatymą, labai apsidžiaugiau. Man vis dar be galo džiugu gauti pakvietimus į renginius vien dėlto, jog rašau maisto tinklaraštį. Jaučiuosi pamaloninta ir įvertinta:)
Iš knygos tikėjausi labai daug - man patinka pati sezoninės virtuvės idėja ir Renata visuomet turi įdomių, nematytų receptų (su išsamiomis ir teisingomis gaminimo instrukcijomis). Be to, patiekalus knygai fotografavo Eglė iš Žaidimų aikštelės, o jos nuotraukos mane labai žavi. Net bijojau pirmąkart atsiversti knygą - o ką, jei tai tie patys jau publikuoti internete receptai? Arba labai sudėtingi su neįmanomai prabangiais ingredientais? O ką, jei knyga ne tokia graži, o ką jei spauda prasta ir t.t. Labai jau dideli mano lūkesčiai buvo. Geriausia dalis ta, kad knyga netgi pranoko visa tai. Daugiau nesiplėsiu - pavartykite ir įvertintkite patys, pavyzdžiui Knygų mugėje (Leidyklos "Obuolys" stende). Aš tai dabar visiems dovanosiu šią knygą (mano draugai, galit neskubėt labai pirkti knugos - didelė tikimybė, kad per kitą šventę gausite nuo manęs super dovaną:). Dovanokite ir Jūs, garantuoju, kad labai kažką pradžiuginsit.
Vienas iš žiemiškų patiekalų iš knygos - varškės tinginys, psl.432. Panašų tinginį jau buvau aptikusi Renatos tinklaraštyje ir gaminusi anksčiau: