2013/11/29

Tortas draugams, draugų diena ir kavos draugas

Sveikinu visus draugus su tarptautine draugų diena:) Turiu gausią krūvą mylimų draugų. Sakoma, kad reikia kažkiek ten druskos suvalgyt su žmogum, kol jį išties pažįsti. Tai mano žmonių pažinimą tikriausia lengviau būtų išmatuoti pagal kartu išgertos kavos ir suvartoto šokolado kiekį:)
Kalbant apie kavą ir draugus - neseniai atradau Kavos draugą. Jau senokai nebeperkam kavos parduotuvėse, o užsakinėjame šviežiai skrudintą ir šviežiai maltą (nes vis dar neturiu kavos malūnėlio...) kavą internetu (yra net kelios tokios specializuotos internetinės parduotuvės). Nedrįsčiau pasivadinti kavos gurmane, nes dar labai mažai išmanau apie kavą. Bet labai tiksliai žinau kokią kavą mėgstu: vidutiniškai stiprią, nerūgščią ir mažai karčią. Labiausiai patinka latte su karšto pieno puta, bet tinka ir puodelyje plikyta kava su šaltu pienu, ypač kai keliauju ir negaliu pasiimti savo kavos aparato. Tokiai puodelyje plikytai kavai rekomenduoju kavą Brasil atitinka visus mano skonio reikalavimus. Beje, Kavos draugas savo puslapyje turi labai gerų patarimų, kaip išsirinkti Jums labiausiai tinkantį kavos aparatą (kai jau užsinorėsite latte, capuccino ar espresso:)
O prie kavos siūlau išsikepti labai šokoladinį tortą su šokoladiniu kremu, kurį vieną dieną kepiau draugams:

2013/11/20

Lašiša ryšulėlyje su brokolių kuskusu

Na štai, po penkerių metų pertraukos pradėjau dirbti. Dar neketinau, nes mano Kiauniukai dar tokie maži, bet pasitaikė labai puiki proga - galiu dirbti iš namų ir darbas susijęs su rašymu (man labai patinka rašyti, jei ką:) Negalėjau atsisakyti! Bet dabar, kol dar neįsivažiavau, sunku rasti laiko viskam, kai kurie mano pomėgiai nukenčia. Tikiuosi, kad laikinai:)
Grįžtant prie reikalo - turiu krūvelę neaprašytų receptų. Vienas labai puikus - apie lašišą, cukinijas, brokolius ir kuskusą - vien tik geri dalykai. Lašišą ruošiau en papillote - t.y. su visokiais priedais suvyniotą į kepimo popieriaus ryšulėlius.